HRVATSKI VITEZ SLOBODAN PRALJAK – S NAMA JE! 

POČIVAO U MIRU BOŽJEM! 

(02.01.1945. – 29.11.2017.)

Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK) preuzeo je odlukom KR-DO-489/2024postupanje protiv Andreja Plenkovića zbog više kaznenih djela s ciljem poticanja i omogućivanja ilegalnih migracija u Republici Hrvatskoj – kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj

Jutarnji list - Stipo Mlinarić Ćipe: 'Ljudi bi još jednom umrli kada bi  prestalo sjećanje na njih'

MLINARIĆ: PLENKOVIĆEVA VLADA GODINAMA KRŠI ZAKON I PUŠTA MIGRANTE, POTENCIJALNE TERORISTE, DA SLOBODNO ULAZE U HRVATSKU - Vrijeme je za promjene! Ustani i ostani! 

Mislav Kolakušić – Nezavisni zastupnik u Europskom parlamentu

Domovinski pokret i stranka Pravo i pravda u subotu su obznanile zajednički izlazak na parlamentarne izbore. Rezultat je to višednevnih pregovora koji su uključivali programsko i kadrovsko usuglašavanje. Pravo i pravda novoosnovana je suverenistička opcija na čijem je čelu europarlamentarac Mislav Kolakušić.

Može biti slika sljedećeg: 13 ljudi, odijelo i cesta

- MIT 1. DP ĆE KOALIRATI S PUPOVCEM

Naprotiv, borba protiv Pupovčeve vlade je među našim prvim prioritetima. DP jedini dosljedno i ustrajno ukazuje na apsolutno neprihvatljivost svake vlade u kojoj ključnu većinu drže mandati manjinaca. Zato što je svaka takva vlada nelegitimna.

U travi se žute cvjetovi, i zuje zlaćane pčele (Vidrić). Kroz vlati šulja se mačak, uz krhki bijeli maslačak (H. H.). Potonje se naravno odnosi na mačka Maka, a glede poezije u stihoklepstvo. Ali što mogu, proljetni kolorirani krajolici bude u meni zapretanoga pjesničkog diletanta.

Depresija i paranoja: Ukrajinci bježe od regrutacije. Ne žele ‘kartu s jednim smjerom’

Vjerojatno i veći problem od nedostatka streljiva za Ukrajinu je manjak novih vojnika koji bi na crtama bojišnica morali zamijeniti one stare, istrošene, od kojih se neki bore već i pune dvije godine, ili pak popuniti mjesta onih koji su u borbama stradali.

Ustavni sud Republike Hrvatske s pravom ne uživa osobito povjerenje hrvatskih građana. Sama činjenica da se njegovi članovi biraju dogovorom HDZ-a i SDP-a dovoljno govori sama za sebe. Ovaj Sud nije mjesto gdje završe najbolji pravni stručnjaci, nego u pravilu služi za zbrinjavanje isluženih političara. 

Može biti slika sljedećeg: 3 ljudi

U svakom govoru o borbi protiv korupcije, previđamo jedan bitan uvid bez kojeg sve što o korupciji govorimo, promašaj je. A to je ovo: korupcija svoj početak ima u preziru svega što je nacionalno: u njezinom pogaženom dostojanstvu u javnom prostoru. Svaki zločinac da bi činio zločin, najprije u sebi mora probuditi prezir prema žrtvi. U ovom slučaju, prema Hrvatskoj.

DRAGOVOLJAC - Sramotni debakl 'velikoga' ljevičarskog prosvjeda

Jači smo od sudbine. Prvi smo u Europi po zalihama pitke vode. Imamo još uvijek najzdravije šume koje prekrivaju veliki dio teritorija. Imamo i prekrasno Jadransko more i tisuću otoka. Živimo u relativno zaštićenom klimatskom dijelu kugle zemaljske tako da nismo izloženi jakim vremenskim neprilikama kao npr.: sjever Europe ili Amerika. 

Zoran Milanović se u New Yorku sastao s predsjednikom FIFA-e, Gianni  Infantino nahvalio hrvatski nogomet - Novi list

Herostrat s Pantovčaka predstojeće je izbore izbacio iz koliko-toliko normalnog obrasca po kojemu se taj proces u demokratskim državama odvija učinivši nešto što, koliko je meni poznato, nitko nikada nigdje nije učinio. Milanović se ovim potezom definitivno razotkrio kao čovjek bez imalo poštovanja prema državi kojoj je stjecajem okolnosti na čelu.

Ruža Tomašić - Uklanjanje spomen-ploče u Jasenovcu, dokaz sluganske politike državnog vrha

Pin It

Image result for ruža tomašićOvom odlukom saborski Odbor za Ustav degradira i omalovažava sve sudionike Domovinskog rata,  što još jednom potvrđuje činjenicu da hrvatski državni vrh već godinama provodi slugansku politiku, kako bi se očigledno dodvorio svjetskim moćnicima na štetu vlastitog naroda.

Odluka saborskog Odbora za Ustav o uklanjanju spomen-ploče poginulim braniteljima iz redova HOS-a sramotna je i vrijeđa uspomenu na sve one koji su dali svoje živote za hrvatsku slobodu pod znakovljem HOS-a i pozdravom „Za dom spremni!“.

U hrvatskom se javnom prostoru, opterećenom podjelama na ustaše i partizane, danas njihovo ratno nasljeđe povezuje s fašizmom, unatoč činjenici da upravo niti jedan pripadnik HOS-a, kao ni njihovi zapovjednici na području RH nisu optuženi, a kamoli osuđeni za bilo kakav ratni zločin. 

Očito je da članovi Odbora za Ustav prebrzo zaboravljaju zasluge pripadnika HOS-a u Domovinskom ratu, kada su se svi dičili njihovoj hrabrosti i to upravo u borbi protiv velikosrpskog fašizma. 

Skandalozno je da hrvatski branitelji u slobodnoj Hrvatskoj ne mogu postaviti spomen-ploču svojim suborcima na teritoriju koji su oslobađali od agresora, koji je počinio stravične zločine kakvima Europa nije svjedočila od kraja Drugog svjetskog rata.

Ovom odlukom saborski Odbor za Ustav degradira i omalovažava sve sudionike Domovinskog rata,  što još jednom potvrđuje činjenicu da hrvatski državni vrh već godinama provodi slugansku politiku, kako bi se očigledno dodvorio svjetskim moćnicima na štetu vlastitog naroda. 

Predsjednica Hrvatske konzervativne stranke

Ruža Tomašić

 

Login Form