Građanska inicijativa “Hod za život”: Želimo ženama dati mogućnost da se informiraju o ljudskom životu

Pin It

Image result for hod za životHodom za život želi se svima omogućiti izražavanje javne i afirmativne podrške nerođenoj djeci, svakom djetetu, majkama, očevima, obiteljima i Hrvatskoj koja voli obitelji i djecu, kako bi se odaslala jedna pozitivna poruka o onome što je zaista važno i što traži zalaganje svih razina društva.

 

Danas od 11 sati mogli ste pratiti na portalu Narod.hr ili na Facebook stranici Hod za Život konferenciju građanske inicijative “Hod za život”.

U ime inicijative “Hod za život” na konferenciji su govorile Hajdi Begović, Kristina Bakula i Ivana Pernar.

“Ovim putem želimo još jednom naglasiti da ovom inicijativom želimo napraviti ono što je i Ustavni sud RH rekao, a to je poslati poruku, odnosno dati mogućnost svim ženama da se informiraju o ljudskom životu, da djetetovo srce počinje kucati 18-tog dana, da već unutar mjesec i pol dana se djetetu mogu očitati moždani valovi, a to su jako bitne informacije. Veliki naglasak stavljamo na to da se svakome da pristup i istinite informacije. To je ono što želimo ovom inicijativom postići. Najvažnije je informiranje, a ostale korake ćemo raditi u skladu s vremenom i događanjima u budućnosti”, rekla je Hajdi Begović.

“Prošle godine je bilo preko 15 000 ljudi na Hodu za život, ove godine očekujemo da će ih biti još više”, poručuje Kristina Bakula.

“Ne znamo tko bi napravio incident protiv života, obitelji i naše predivne domovine Hrvatske. Vjerujemo da su svi građani za Domovinu, obitelj i svakoga čovjeka”, dodaje Bakula.

“Ovo nije stvar politike već pitanje ljudskoga života i mi pozivamo apsolutno sve ljude dobre volje da nam se pridruže i da pokažu da im je stalo do života, do majka i do obitelji u Hrvatskoj”, poručile su.

Što je Hod za život?

“Hod za život” miroljubivi je hod građana kojim se svraća pozornost na dostojanstvo i vrijednost svakog ljudskog života – najvrjednijeg bogatstva za obitelj i Hrvatsku.

Hodom za život želi se svima omogućiti izražavanje javne i afirmativne podrške nerođenoj djeci, svakom djetetu, majkama, očevima, obiteljima i Hrvatskoj koja voli obitelji i djecu, kako bi se odaslala jedna pozitivna poruka o onome što je zaista važno i što traži zalaganje svih razina društva.

Podsjetimo, prošloga proljeća, 21. svibnja 2016., u Hrvatskoj je održan prvi Nacionalni Hod za život. Pod geslom „Za život, obitelj i Hrvatsku“ hodalo se od Trga kralja Tomislava do Trga bana Jelačića.

Hod je organizirala građanska inicijativa „Hod za život“ koju čine brojni pokreti, udruge poput SKAC-a, U ime obitelji, Molitvene zajednice Srce Isusovo, Neokatekumenski put te brojne obitelji i pojedinci. U povorci je, prema procjeni policije, sudjelovalo više od 15 tisuća ljudi.

Izvor: narod.hr