No, ako uspoređujemo ova dva slučaja, onda je neizbježno pitanje – zašto i Komšić nije zadržan u istražnom zatvoru i podvrgnut psihijatrijskom vještačenju, ako tako nalaže zakon o kaznenom postupku koji je primijenjen u Šibeniku. Štoviše, kada se znalo da je riječ o recidivistu.

Krajem prvog kvartala javni dug Hrvatske dosegnuo je rekordnih 300,14 milijardi kuna, odnosno 86,4 posto bruto domaćeg proizvoda (BDP), pa se Hrvatska našla među članicama Europske unije s najvećim rastom tog duga, pokazuju najnoviji podaci Eurostata.

Karlo Starčević, predsjednik HSP-a i gradonačelnik Gospića

Otac Domovine dr. Ante Starčević jednom je rekao da Ličana ima samo dvie vrste - onih sasvim dobrih i onih sasvim loših. ‘Koji je dobar taj je uistinu dobar, a koji ne valja taj baš za ništa ne valja’

Kako je iz posljednjih dana vidljivo, ljigavi briselski poslušnik pokrenuo je aparaturu kojoj je cilj difamacija predsjednice Kolinde Grabar Kitarović. Kada se sve skupa uzme u obzir tako nešto bilo je očekivano, samo je doista žalosno što je u sve to upetljan i general Krstičević. 

Image result for karamarko plenković

Kad su 17. travnja 2016., održavani izbori za predsjednika HDZ-a, Karamarko je bio jedini kandidat. Zašto Andrej tada nije postupio „muški“ pa izišao na „dvoboj“, nudeći svoju kandidaturu i svoj briselski program? Tek kad je Karamarko bio na koljenima i kad su mu leđa okrenuli najbliži suradnici, došao je „Tarzan“ i slavodobitno odnio pobjedu. 

Jedini čovjek na kugli zemaljskoj koji je svjedočio protiv zemlje kojoj je kasnije bio na čelu. Čovjek koji je pustio da strane službe i novinari dobiju preko 600 dokumenta s oznakom državne tajne

Image result for kolinda krstičević

Prosječnom bi Hrvatu trebalo biti jasno da ista ona grupacija koja je zahtijevala postavljanje Nine Obuljen, Pave Barišića, Martine Dalić ili Davora Božinovića – ista ta skupina (“gremiji”) nije zadovoljna odabirom ministra Krstičevića (kojega je “pogurala” neka druga skupina). Isti ti nisu zadovoljni njegovim dosadašnjim radom, njegovom čestitošću i nekorupmiranošću te napose njegovom omiljenošću među Hrvatima.

Image result for rodna ideologija

U Konvenciji se, naime, kao jedan od ciljeva proklamira promicanje „rodne ravnopravnosti“, a u čl. 14. koristi se i sintagma o „nestereotipnim rodnim ulogama“. Jasno je, dakle, da se ovom Konvencijom kao dio međunarodno-pravno obvezujućeg instrumentarija zaštite ljudskih prava želi afirmirati jedna pseudoznanstvena teorija koja nema veze sa zdravim razumom.

Svi članovi odbora došli su na sjednicu kojom predsjedava Zlatko Hasanbegović.

Prijedlog je usvojen u 11:26, sa 4 glasa ZA.

“Zanimljivo je da nikome ne pada na pamet na isti način procesuirati i one koji su Radi Šerbedžiji omogućili besplatno korištenje plovila Hrvatske ratne mornarice za prijevoz gostiju do Brijuna” pita se na facebooku Velimir Bujanec. 

Predstavljanje monografije „Župa Tovarnik“

Pin It

U Tovarniku će u utorak 16. svibnja 2017. biti predstavljena monografija „Župa Tovarnik“, autora vlč. Antuna Devića. Predstavljanje će započeti u 19,30 sati okupljanjem sudionika u Vili Tovarnik. Tiskana je u nakladi udruge dr. Ante Starčević iz Tovarnika, a predstavit će je vlč. Antun Dević, vlč. dr. sc. Tomislav Đukez, prof. dr. sc. Milica Lukić  i predsjednik Udruge Antun Ivanković.

Monografija „Župa Tovarnik“ svjedoči ne samo o njenoj povijesti, nego i ljubavi, ustrajnosti, žrtvi, volji tolikih vrijednih i marljivih ljudi, naših prethodnika koji su uvijek iznova, nakon ratova i rušenja, pronalazili novu snagu za ponovnu obnovu i izgradnju. Sakupljeni i ukoričeni podatci, dokumenti i fotografije na dostojan način čuvaju sjećanje na vrijeme, prostor i ljude Tovarnika tijekom posljednjih stoljeća. Monografijom se otvaraju vrata za daljnje znanstveno istraživanje i vrednovanje vjerničke, kulturne i povijesne baštine župe Tovarnik i svih katolika Srijema. Ona će donijeti župi Tovarnik cjelokupni povijesni pregled i tako za budućnost ostaviti lijep pisani trag o svemu onome što se događalo od njenog osnutka. 

Mons. dr. sc. Đuro Hranić, đakovačko-osječki nadbiskup i metropolit u proslovu knjige, među ostalim, napisao je: „Monografija posvećena župe sv. Mateja apostola i evanđeliste predstavlja 'snažno korijenje'- ne da bi se župljani povlačili u prošlost, nego da bi iz toga 'snažnog korijenja' rasli u budućnost. Neka dragi Bog nagradi trud i nastojanja autora i izdavača i neka darom svoga Duha blagoslovi sve župljane za nove početke i izazove vremena u kojemu živimo.“

Udruga dr. Ante Starčević – Tovarnik

Antun Ivanković, predsjednik

 

Login Form