Darijo Strehovac Streh

Zadnji komentari

Image result for gender ideology

Jedan od ključnih razloga zbog kojih je Konvencija neprihvatljiva dio je koji se odnosi na nasilno nametanje i uvođenje rodne ideologije. Države koje ratificiraju Konvenciju obvezuju se poduzeti mjere ne samo u pravnome okviru već i za promicanje Konvencije u društvenim i kulturnim obrascima ponašanja 's ciljem iskorjenjivanja predrasuda muškoga i ženskoga spola'.

Aktualna tema ovih dana, ali i godina je carstvo Gazde Todorića. Kako i na koji način je stvorio sve što ima, ali opet i nema. Neki dan Šeks govori kako je on sve dokumente privatizacije i pretvorbe pregledao i dao na daljnje postupanje. Isti taj Šeks, koji je mnogo toga napisao i pogodovao za onih famoznih i bogatih „200 obitelji“.

Koliko su sve hrvatske vlade, od 1991. do danas, bile nezainteresirane za iskapanje žrtava, najbolje govori podatak da su se još od 1990. znali točni i vrlo precizno utvrđeni lokaliteti zakopanih žrtava u Gračanima, na samom rubu Zagreba, a da su ti lokaliteti djelomično istraženi tek dvadeset godina kasnije. 

Vlada je dakle prepustila inkluziviranim čimbenicima bez demokratskoga legitimiteta pitanja iz područja jezikoslovlja. Ne samo to, već je bez glasa protiv prihvatila i kundak politiku s ukidanjem Vijeća i proletersko nametanje pravopisa, kojega je ozbiljna struka spremila u koš. Na isti način inkluzivirana vlada prepustila i pitanje kurikulne reforme, a izgleda i pitanja vezana uz obitelj u ralje rodne ideologije Instanbulske deklaracije

Uhićenja u slučaju Agrokor glavna su vijest ovog tjedna, čak i godine, a dogodila su se samo nekoliko dana nakon slučaja koji u praksi nema takav utjecaj na Hrvatsku, no primjerom je nažalost pokazao puno toga o hrvatskom društvu i pravosuđu - oslobađajuće presude Tomislavu Horvatinčiću.

Nisu Račan, Sanader, Kosor, Milanović držali Ivicu Todorića u povlaštenom položaju, na štetu drugih poduzetnika, poljoprivrednika, novca iz proračuna – zato što su ga voljeli, već zato što su oni i njihove stranke od toga imali korist

No to nas dovodi do bitnog, a to je: zašto mene zapravo uopće nije briga što će biti s Ivicom Todorićem, ali me je i te kako briga što će biti s Agrokorom, Ramljakom, i Plenkovićem, pri čemu je, smatram, potonjoj dvojici mjesto u zatvoru uz Todorića?

MIJO MIHIĆ MIĆA U DVORIŠTU KUĆE UBIO MARIJU MANDARIĆ U VISOKOM STUPNJU TRUDNOĆE, DOK SU SAVOM PLUTALA TIJELA VEZANA ŽICOM ZA DRVENE GREDE (Po pet šest ljudi svezani za jednu gredu)

 „Prizor oca, koji mjesecima poslije iskapa tijelo sina ili majke koja  prepoznaje sina nešto je nepojmljivo.“

Ukratko, Vlada RH morati će ili pronaći bolji argument za prestanak rada povjerenstva ili ustrajati u iracionalnosti i nepotrebnoj samovolji, jer „ona može što hoće“, što joj svakako ne bi bilo prvi put.

Image result for srbija kosovo sukobi

Za ne povjerovati: Najveći prijatelj Španjolske je Srbija - jedna „notorna“ pravoslavna zemlja s jednom „notornom“ katoličkom. Kad medijin „konzument“ ovih dana sluša srbijanske političare, većinu političkih komentatora, bilo „običnih“ novinarskih šuša bilo onih koji se predstavljaju kao znanstvenici, ili to čak i jesu, mogao bi zaključiti: Prvo Španjolci, a tek onda Rusi, odnosno: Nisu Srbi „mali Rusi“, već su „veliki Španjolci“.

Hod za život: Slavica Kadić, Adamova mama, traži pravo za život za djecu s Downovim sindromom

Pin It

Hodu za život su se danas pridružili gospođa Slavica Kadić i njezin sin Adam te je sa predstavnicama Hoda za život održala konferenciju za medije u Županji:

„Adam je je prije nepunih mjesec dana ujedinio Hrvatsku. Izbrisao je sve podjele, svi smo bez obzira na nacionalnost, vjeroispovijest ili politički stav stali iza Adama i ovom dječaku sa Downovim sindromom dali mu podršku – da zajedno sa drugom djecom u svojoj zajednici, na glavnom oltaru, primi Prvu pričest. Danas Adam i njegova majka daju podršku svoj nerođenoj djeci – osobito onoj koja imaju Downov sindrom – tražeći da se poštuje njihovo pravo na život: Nitko nema pravo djeci kao što je Adam uskratiti pravo da se rode i ostvare svoje snove! Adam je uz nas da nas ponovo ujedini i upozori da su neki drugi, oni nerođeni diskriminirani i da im se uskraćuje temeljno ljudsko pravo- pravo na život!“ , na početku tiskovne konferencije rekla je Hajdi Begović, glavna koordinatorica Hoda za život.

Slavica Kadić, Adamova mama  bila je jasna:„Ja sam za ovu akciju Hod za život, jer imam 5 djece. Moj Adam je peto dijete. Rođeno s Downovim sindromom premda nisam znala da će imati Down sindrom, ali na sve to rekla sam:“On će se roditi, jer svi imaju pravo na život“. Mislim da nitko nema pravo oduzeti nekome život. To jedino dragi Bog zna koga kome i zašto daje i kako je. I dragi Bog će dati svima snage da izdrže sve to. A djeca sa Downovim sindromom su jedno veliko blago. Ja mislim da oni jako ujedine svoju obitelj. Ima tu teških trenutaka i bude stvarno teško ali bude i jako puno lijepih stvari, tako da su oni jako draga djeca.“

„Cijela Hrvatska je stala uz nas kada je moj Adam trebao ići na Prvu pričest, pošto nije mogao biti na oltaru. I ja bih željela da sada isto tako cijela Hrvatska stane uz ovu nerođenu djecu i djecu s Downovim sindromom - da im se da prilika za život, jer i ona imaju pravo na svoje djetinjstvo, kao i svako dijete."

Kristina Bakula, jedna od organizatorica Hoda za život, upozorila je da je korištenje medicinskih pretraga, poput amniocenteze, za otkrivanje neizlječivih bolesti, koje imaju samo jedan cilj – eliminiranje bolesne djece – suprotno Konvenciji o ljudskim pravima i Biomedicini, jer cilj takvih testiranja nije zdravlje – već prekid života takve djece. „

Takve prakse podrazumijevaju da život djece i osoba koje nisu savršeno zdrave nije jednako vrijedan kao život osoba koje nemaju genetski poremećaj. Nedavno je Island objavio kako su 100% slobodni od djece sa Downovim sindrom. Mi ne želimo da hrvatsko društvo ide u smjeru ovakvog stvaranja „čiste“ rase. Dio ljudske stvarnosti su bolesti – neke su nasljedne, neke nisu. Neke se vide odmah, na početku života, dok je dijete u majčinoj utrobi, neke se vide u mladosti, neke u starosti. Genetski poremećaji i bolesti ne oduzimaju vrijednost niti dostajanstvo ljudskom životu. Mi se zalažemo za društvo koje poštuje različitost te slabije i ranjivije – štiti,a  ne eliminira.  Mi držimo da Adam i njemu slična djeca imaju pravo na našu solidarnost i i potporu. I kad idu na Prvu pričest i kad su u majčinom trbuhu. I kad im trebamo osigurati da idu u vrtić i u školu. A da su država i društvo dužni obiteljima pružiti konkretnu pomoć kako bi ostvarili kvalitetan život“, naglasila je Kristina Bakula.

"Danas imamo šarene čarape iako danas nije taj dan kad se nose različite čarape, jer želimo upozoriti da se mnogima sa Downovim sindromom ne uskraćuje samo mogućnost da se kvalitetno uklope u zajednicu ,već im se uskraćuje život“, zaključila je Hajdi Begović glavna koordinatorica Hoda za život.

 

 

Login Form