Zadnji komentari

Poziv

Pin It

Udruga branitelja Domovinskog rata"Zagrebački velesajam" u suradnji sa Udrugom zagrebački dragovoljci branitelji Vukovara,HVIDR-a-Zagreb,UDVDR-Zagreb,Studenski pastoral Zagreb, pozivaju Vas na glazbeno scenski spektakl “Bitka za Vukovar – kako smo branili grad i Hrvatsku“. 

Spektakl će se održati u sklopu službenog protokola Ministarstva obrane RH a povodom svečanog obilježavanja Dana oružanih snaga RH i Dana Hrvatske kopnene vojske te u sklopu službenog protokola grada Zagreba a povodom obilježavanja Dana branitelja grada Zagreba. Pokrovitelj spektakla je Predsjednica RH, Kolinda Grabar Kitarović,Ministarstvo obrane RH,Ministarstvo hrvatskih branitelja,Grad Zagreb,Zagrebački velesajam.

Medijski pokrovitel:Televizija Zapad.

Glazbeno scenski spektakl održati će se za školsku djecu, studente i mlade a u spomen na sve Zagrepčane i Zagrebačke studente koji su 1991. godine dragovoljno otišli braniti grad Vukovar. Spektakl će se održati u kongresnom centru Zagrebačkog velesajma, 28. svibnja (ponedjeljak) s početkom u 19 sati.

U spektaklu će svi gledatelji, zajedno sa gradonačelnikom grada Vukovara, Ivanom Penavom i gradonačelnikom grada Zagreba, Milanom Bandićem, sudjelovati u ceremoniji širenja “Vukovarskog svjetla“, vidjeti ćete “zmiju svjetlosti“, dva filma: “Bitka za Vukovar“ i “Vukovar danas“ te izložbu do sada neviđenih ratnih fotografija sa Vukovarskog Sajmišta.

U spektaklu će nastupati folkloraši  KUD-a “Željezničar“.Zavičajni klubovi studenata,SKAC-Palma,SPAS-Studenski pastoral.

Radujemo se Vašem dolasku!

Udruga branitelja Domovinskog rata Zagrebački velesajam

Predsjednik  

Željko Baća