Zadnji komentari

Pravobraniteljičini zaključci i novi plakati po Hrvatskoj

Pin It

Image result for pro life želim živjetiS obzirom na lošu logiku i insinuacije Pravobraniteljice za ravnopravnost (rođenih) spolova o tome da inicijativa ProLife.hr naziva žene ubojicama, napominjemo da je navedene riječi u javnost odaslane upravo priopćenjem kontroverzne Pravobraniteljica Ljubičić te je ona prva koja je proizvela takav zaključak.

Ponovno naglašavamo da su žene pritiscima iz svoje okolini vrlo često navedene na čin abortusa pa značajan dio odgovornosti snose i njezin partner/supružnik, članovi uže i/ili šire obitelji te liječnici i liječničko osoblje – svi koji doprinose da se abortus počini i sudjeluju u njegovu izvršenju.

Znače li ovakvi Pravobraniteljičini zaključci da ona već prejudicira odluku Ustavnog suda u vezi dva pitanja koja je inicijativa postavila sudu (je li tzv. Zakon o abortusu u skladu s Ustavom i, drugo, kada započinje ljudski život)?

Prihvaća li ona neizravno znanstvene činjenice, tj. odgovore i stajališta svih medicinskih fakulteta u Hrvatskoj o trenutku početka ljudskog života (od začeća) što se također nalazi u dopuni ustavne tužbe. 

Ovom prilikom obavještavamo javnost da su novi jumbo-plakati inicijative ProLife.hr i njezine kampanje „Želim živjeti“ postavljeni u Zaboku, Rijeci, Puli i Splitu, a tijekom ovog tjedna očekuje se njihovo postavljanje i mnogim drugim hrvatskim gradovima.