Zadnji komentari

MLADEN PAVKOVIĆ: Da je Hrvatska pravna država Mesić bi već odavno završio u Remetincu

Pin It

Bivši žalosni predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić žalio se i Ustavnom sudu RH o ukidanju njegova ureda. Međutim, ni tu nije imao sreće. Sud je rekao da mora van iz ureda, što je i mišljenje iznimno velikog broja hrvatskih i inih građana, a poglavito hrvatskih branitelja i stradalnika, koji ne žele plaćati njegovo „zimovanje“ i „ljetovanje“, tim više što je on i njegov ured – promašena investicija.

Komentirajući odluku o ukidanju ureda, Mesić je uz ostalo izjavio da je time zapravo pokazano „koliko je Republika Hrvatska još uvijek udaljena od toga da bude pravna država“.

Na to se može reći samo jedno- u pravu je! Naime, da je Republika Hrvatska uistinu pravna država, taj čovjek je već odavno trebao završiti u Remetincu, ili biti pod ozbiljnom istragom. Sjetimo se samo njegovih „trgovanja“ s državnim i inim povjerljivim dokumentima, lažnog svjedočenja u Haagu, otuđenog čeka s dolarima, javno pravljenje budale od prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, kupnju stana s novcima za koje nitko ne zna tko mu ih je „posudio“ i dali ih je ikada vratio, mržnju prema časnim hrvatskim generalima, uzdizanja komunističke krvave zvijezde petokrake, organiziranja navodnog državnog udara, pa sve do nedozvoljenog korištenja ureda, za kojeg bi se tek trebalo ustvrditi kome je i za koje ciljeve služio.

Ustani sud je donio pravednu odluku, da Mesić nema pravo na ovu privilegiju.

Pametnome dosta!

Taj žalosni bivši predsjednik još samo vrapcima na grani može pričati o svojim nekakvim politikama o „normalizaciji i stabilizaciji cijele regije“. Drugim riječima za njega riječ „regija“ znači propala Jugoslavija, a normalizacija odnosa po njemu bi bilo – žrtve i agresor je jedno te isto!

E, ne može to tako.

U svom odgovoru Ustavnom sudu, taj bivši komunjara priča o „revitaliziranju fašizma i njegovih idejnih zasada“ u Hrvatskoj. Gdje on vidi u našoj državi fašizam? U pozdravu „Za dom spremni“, ili pak u nošenju crnih majica? A kako ne vidi buđenje komunizma, Tita i partije? On se baš kao i razni pupovci po „zanimanju“ bori protiv fašizma, jer od toga odlično živi, a da ne mora ni kopati ni plijeviti.

Da ima imalo srama ovaj bi se ocvali politikant već odavno „zabarikadirao“ u vinski podrum i tamo čekao svoje zadnje dane.

Kako ne vidi i kako mu se nitko ne usudi reći- da nema više njegove Jugoslavije?

Mladen Pavković,

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)