Zadnji komentari

HSP: Očekujemo kazne za one koji su prekrili ploču HOSa

Pin It

Image result for hos ploča jasenovacHrvatska stranka prava najoštrije osuđuje prekrivanje plakatom HOS-ove ploče s imenima poginulih  hrvatskih branitelja u Jasenovcu i pozdravlja promptno djelovanje policije u otkrivanju počinitelja tog djela, te se nadamo adekvatnom kažnjavanju počinitelja sukladno pozitivnim zakonskim propisima RH i pravovremenom  obavještavanju javnosti koja je uznemirena tim podlim djelom koje je izvedeno pod okriljem noći.

Ploča s imenima poginulih hrvatskih branitelja pripadnika HOS-a postavljena je sukladno zakonskim propisima RH o postavljanju spomen ploča, javno i po danu, uz nazočnost predstavnika javne vlasti i može se ukloniti samo  zakonskim putem uz donošenje zakonskog akta odgovarajućeg tijela vlasti RH, ma što razno razni  „progresivni mladi demokrati „ mislili o tome. Osuđujemo ovakvo podlo ponašanje osoba koje se kriju iza pompoznog  naziva Inicijativa mladih za ljudska prava ( Inicijativa ).  Zar se njihova inicijativa svodi na ovakvo ponašanje, i je li oni ovako shvaćaju demokraciju i ljudska prava koja žele nametnuti svima nama. Inicijativa u svom programu navodi da je regionalna  mreža ( ma što to značilo ) nevladinih organizacija koja ima programe na teritoriju Srbije, Kosova, Hrvatske, Crne Gore i BiH, te kako su je formirali  mladi ljudi iz ovih zemalja sa željom da potaknu mlade na sudjelovanje u procesu demokratizacije društva i jačanju vladavine prava kroz procese suočavanja s prošlošću i uspostavljanju novih progresivnih veza u post-konfliktnoj regiji bivše Jugoslavije. I ovaj noćni podli čin spada u njihovo viđenje demokratizacije i ljudskih prava. Nama više sliči na  SKOJ-evsko viđenje i shvaćanje demokratizacije i ljudskih prava te praktičnog provođenja pod okriljem noći.  Ploču su prekrili svojim promidžbenim plakatom navodeći kako su to učinili „ u cilju obrane temeljnih vrijednosti RH „, promovirajući sebe u vjerodostojne i jedine tumače i branitelje tih vrijednosti !!!! Tko se time ne slaže on je odmah “nedemokrata, rasista, fašista i totalitarnih nastojanja“ dobro se pazeći kako ne bi izgovorili riječ- komunista-, pa valjda zato upotrebljavaju eufemizam -totalitarnih nastojanja-, čime ipak prave iskorak od svojih uzora koji nikako nisu osuđivali ljude totalitarnih nastojanja.

Gledajući stranice Inicijative  neugodno smo se iznenadili kada smo vidjeli tko sve financira i omogućava novcem hrvatskih poreznih obveznika ovako djelovanje Inicijative. Pored već poznatih veleposlanstava nekih država, neugodno smo ostali iznenađeni kada smo vidjeli da su strateški  partneri Inicijative Ministarstvo socijalne politike i mladih i Grad Zagreb, te donatori / sponzori Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, Ured za udruge Vlade RH, Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija i Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva.  Zar se novac hrvatskih poreznih obveznika troši  kako bi se uspostavile progresivne veze u post – konfliktnoj Jugoslaviji ( bez Slovenije i Makedonije ! )., što na kraju vidimo rezultira ovakvim ponašanjem  „ progresivnih „ mladih, koji su i ovaj plakat kojim je prekrivena ploča HOS-a vjerojatno izradili novcem hrvatskih poreznih obveznika i platili putne troškove izvoditeljima ovog gnusnog djela. Tražimo od Vlade RH i Grada Zagreba da preispitaju  svoje financiranje Inicijative i da dobro provjere gdje je do danas otišao novac hrvatskih poreznih obveznika uplaćen Inicijativi za uspostavu progresivnih veza u post-konfliktnoj Jugoslaviji.  Dajemo i punu podršku legalnom ponašanju udruge branitelja HOS-a koja je na jedan dostojanstven i civilizirani način odala počast svojim poginulim pripadnicima u obrani Domovine.                                          

 

PREDSJEDNIK ŽV HSP-a  Tomislav Čolak