Zadnji komentari

Poziv

Pin It

Image result for hrvaTSKA ZASTAVA

Poštovani prijatelji, Hrvatski branitelji,

Možemo li se zajedno okupiti u Zagrebu u SUBOTU, 5. kolovoza i na primjeren način obilježiti DAN DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI   i   DAN POBJEDE u gradu Zagrebu  ?

Držimo da bi svako mjesto gdje žive Hrvati, a pogotovo naš glavni grad Zagreb, morao na primjeren način proslaviti Državni prazni

DAN DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI,   DAN POBJEDE  I  Dan Hrvatskih branitelja

______________________________ ______________________________ _______________

KLUB VETERANA 148. br. HV

ZAGREB - TRNJE

U Zagrebu, 12. srpnja 2017.

OBAVIJEST O OBILJEŽAVANJU

DANA DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI, DANA POBJEDE i Dana Hrvatskih branitelja  

Poštovani,

Povodom  DANA DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI, DANA POBJEDE

i Dana Hrvatskih branitelja

izaslanstva udruga Hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata iz grada Zagreba, biti će

u SUBOTU, 5. kolovoza 2017., u 10.00 sati na

Sv. Misi za Domovinu

i poginule Hrvatske branitelje,

 u Zagrebačkoj katedrali

i na Medvedgradu, u 12.00 sati

i odati počast poginulima za SLOBODU DOMOVINE.

Pozivamo Vas na nazočnost u odorama HV-a ili obilježjima Udruga  -  okupljanje u 9.30 ispred Katedrale.

Obavijest pošaljite svim udrugama i Hrvatskim braniteljima,

posebno obiteljima poginulih, nestalih, nasilno odvedenih i umrlih Hrvatskih branitelja.

Postavite lampaše na svim spomenicima u gradu Zagrebu.

Mi, Hrvatski branitelji, članovi Kluba veterana 148. br. HV, Zagreb-Trnje, već godinama, potičući ostale udruge branitelja i stradalnika u gradu Zagrebu, organizirano obilježavamo hrvatske državne praznike

30. svibnja, nekadašnji Dan Državnosti i dan branitelja grada Zagreba,

25. lipnja                  – Dan Državnosti RH,

5. kolovoza               – Dan Domovinske Zahvalnosti i dan pobjede i

8. listopada             – Dan Neovisnosti RH.

Višekratno  pišući državnom protokolu, sa prijedlogom za sastanak, uvijek ih prethodno i na vrijeme obavijestivši o našim aktivnostima,  nikada nismo primili čak ni uljudan odgovor, a nismo ni vidjeli težnju ka zajedničkoj i boljoj organiziranosti pri obilježavanju.

Od odlaska u vječnost dr. Franje Tuđmana, prvog hrvatskog predsjednika, kao da nikoga nije bilo više briga. Ne izuzimamo pri tome krivicu i nas Hrvatskih branitelja, koje je također u velikoj mjeri obuzela malodušnost i nebriga za svojom Domovinom Hrvatskom.

Međutim upornošću i poticanjem drugih, nas nekolicina  je, pisala, molila, tražila i posvješćivala, važnost obilježavanja Hrvatskih državnih praznika. Razgovorima u Zagrebačkoj nadbiskupiji, dogovorili smo, na njihov prijedlog, i već nekoliko godina, (uneseno je i u pastoralni kalendar) zna se točno, unaprijed, kada i gdje se održava Sv. Misa za Domovinu, na koju potičemo, dolazak, u organiziranoj koloni, sa Hrvatskim barjacima na čelu, Hrvatske branitelje, u odorama Hrvatske vojske, i sve ostale domoljube.

Prije ili nakon Sv. Mise, odlazimo na Medvedgrad, i pred Oltarom hrvatske domovine, za sada jedinim spomenikom Slobodi Domovine, prema dogovorenom protokolu, odajemo počast svima koji su dali život za Domovinu Hrvatsku.

Svaka slobodna država svijeta polaže veliku važnost organizaciji obilježavanja državnih praznika, uključujući prema mogućnostima cjelokupno stanovništvo, osobito djecu i mlade.

Kod nas Hrvata, to nije slučaj, kao da prevladava sram i strah od jasnog iskazivanja, tko smo i što smo, te koji su nam temelji državnosti (već smo doživjeli opravdanja pojedinih časnika HV: „čuj, znaš, nije zgodno obući odoru HV ili hrvatskog redarstva i doći na Sv. Misu za Domovinu.“).

Nismo se bojali, stati u obranu Domovine, u tenisicama, bez ičega, pa i danas smatramo, da se moramo ugledati u druge, npr. Nijemce, Francuze, Amerikance, kako se proslavljaju državni praznici.

U vremenima ponosa i slave, i bez poziva predsjednika, dr. Franje Tuđmana, za Dan Državnosti, okupljali smo se, veselili i slavili, u svim gradovima Hrvatske i mjestima u svijetu, gdje žive Hrvati.

Veselimo se isticanju svih pozitivnih hrvatskih tradicijskih vrijednosti. Silno smo ponosni na dolazak Predsjednice RH, 25. lipnja 2015. na Medvedgrad, i pred Oltarom hrvatske domovine, odavanje počasti poginulima za slobodu Hrvatske nakon 15 godina

Pozivamo i Vas ove godine, preuzmite inicijativu u svojim Udrugama i tragom stopa dr. Franje Tuđmana, prvog predsjednika Republike Hrvatske, dođite pred Oltar Hrvatske Domovine, kao što smo to, s ponosom viđali u vremenima ponosa, časti i slave devedesetih godina te obavijest podijelite sa članovima svojih Udruga sa pozivom na dolazak na Sv. Misu

Neka dolazak na Sv. Misu, u velikom broju, pokaže naš odnos i zahvalnost za žrtvu preko 1.300 Hrvatskih branitelja iz grada Zagreba, i preko 15.000 žrtava iz cijele Domovine, koji su dali život za našu Slobodu

U nadi vaše nazočnosti, pozdravljamo Vas, uz slogan:

„UVIJEK I SVE ZA HRVATSKU

A NAŠU JEDINU I VJEČNU HRVATSKU NI ZA ŠTO.“

            za Klub veterana 148. br. HV

         Milan Zanoški,  kontakt 098/491-444