Zadnji komentari

Konačno napravljene prve predradnje za izgradnju vinkovačke istočne zaobilaznice !

Pin It

Image result for slavica jelinić

Ovih dana možemo zamijetiti pozitivni pomak u realizaciji projekta Slavonija, tj. konkretno izvršene su potrebne predradnje za izgradnju istočne vinkovačke zaobilaznice. Naime, jasno je vidljivo da su u zadnjih 15 do 20 dana intenzivirani radovi na relaciji Mirkovci - Nuštar te je nakon dugogodišnjeg čekanja probijen put koji bi trebao proizaći u istočnu zaobilaznicu grada Vinkovaca. 

Značajan je to projekt za žitelje Vinkovaca jer će se samo središte grada rasteretiti teretnog prometa, a time i smanjiti prometne gužve. Također to će dovesti do smanjenja mogućnosti prometnih nezgoda, ali samim prelaskom prometa na zaobilaznu cestu i do manjih oštećenja cesta kroz grad koje vjerojatno i nisu predviđene za toliki sadašnji protok tereta. 

Činjenica je da će se teretni promet koji bude uspostavljen nakon završetka izgradnje istočne vinkovačke zaobilaznice i dalje odvijati preko naselja Nuštar, ali vjerujemo da će s vremenom doći i do druge faze koja će i naselje Nuštar rasteretiti. 

Na kraju pokazatelj je to da su ipak predizborna obećanja naše županijske i gradske vlasti na korak do ostvarenja što zasigurno daje pozitivnu nadu da će se krenuti i sa drugim ulaganjima u Slavoniju, odnosno nadamo se da će u sklopu projekta Slavonija biti prostora i za početak izgradnje zaobilaznice oko grada Vukovara te drugih nužnih infrastrukturnih i gospodarskih projekata u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

U Vukovaru, 11.8.2017.g.

mr.sc. Slavica Jelinić

Snaga Slavonije i Baranje Vukovarsko-srijemske županije