Zadnji komentari

Zamolba za pomoć za liječenje dijeteta Deen Lukčević Holovka

Pin It

Poštovani, supruga Marijana Lukčević Holovka i ja smo bivši prognanici iz Vukovara koji smo prošli cijeli rat, a ja sam u ratu izgubio oca kao pripadnika 204. Vukovarske brigade i bivši sam zatočenik srpskih koncentracijskih logora.

Djelatnik sam MUP-a RH već punih 14 godina, a supruga je bez zaposlenja i uskoro na isteku drugih 6 mjeseci porodiljinog dopusta. Njena trenutačna primanja su 2 300 kn do 15.11.2017.g. a potom ostaje bez ikakvih primanja. Meni je od plaće ostajalo cca 1 000 kn mjesečno,a sada mi zbog ukidanja naloga više složenosti primanja padaju za 1 200 kn  što nam nisu dostatna sredstva za život.

Supruga je rodila 15.11.2016. g. u Petrovoj bolnici muško dojenče, koje je isti dan završilo na operaciji u KBC Zagreb, pošto mu se nije spojio jednjak sa želucem i imao je 2 fistule (rupice) između jednjaka i dušnika pa je zbog toga morao na hitnu operaciju. Oporavak je krenuo dosta dobro, dok mu se stanje nije naglo pogoršalo da nije mogao samostalno disati bez aparata za disanje (aspiratora), ustanovljena mu je traheomalacija pa su mu morali ugraditi kanilu za disanje. Dijete ne može samostalno jesti, hrane ga preko nezogastične sonde. U međuvremenu je imao zatajenje rada srca, a liječnici su ga nakon reanimacije  uspjeli spasiti.

Zbog činjenice da je dijete u bolnici od samog rođenja, a trenutno se nalazi na Zavodu za neonatologiju i neonatalnu intenzivnu medicinu kod doc. dr. sc. Ruža Grizelj, dr. med. Zbog toga što ima kanilu i granulacije (divlje meso) u dušniku, a pošto su liječnici nemoćni u daljnjem liječenju djeteta čeka se prijem u bolnici u inozemstvu (Francuska ili Austrija – čeka se koja će bolnica prije odrediti datum prijema). 

Pišem ovu zamolbu jer HZZO ne pokriva trošak puta, hrane i smještaja za oba roditelja, a bolnica smatra da bi bilo potrebno da i supruga i ja idemo zajedno sa  djetetom na liječenje u inozemstvo, jer smo svakodnevno s njim u bolnici od njegovog rođenja i dijete pozitivno i veselo reagira na nas. 

Naša primanja nažalost nisu dostatna za sve troškove, pa bi svaka pomoć uvelike pridonijela rješavanju ovog našeg velikog problema.

Stoga molimo za pomoć da malom veselom i nasmijanom borcu olakšamo njegovo liječenje, te se unaprijed iz dubine srca zahvaljujemo.

Zoran Holovka

Šiljakovinska 1b

10 000 Zagreb

Oib: 10046023784

Mob: 099/540-91-72

Tekući račun Zagrebačke Banke: HR2123600003232538863