Zadnji komentari

Pokrenut projekt 'Plastičnim čepovima do skupih ljekova'

Pin It

Udruga oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske (UOLL) pokrenula je projekt  pod nazivom "Plastičnim čepovima do skupih lijekova". Udruga sa sjedištem u Čakovcu djeluje od 1998. godine, neprofitna je, a osnovana je sa svrhom pružanja pomoći oboljelima od teških malignih bolesti na području Hrvatske.

Udruga, koja ima više od 500 članova vodi brigu o oboljelima od leukemije, mijeloma, limfoma, GIST-a (gastrointestinalnog stromalnog tumora), te srodnih hematoloških i onkoloških bolesti.

U započeti projekt "Plastičnim čepovima do skupih lijekova" uključila se Policijska uprava osječko- baranjska, Sindikat Policije Hrvatske glavna podružnica PU Ob i Moto klub Veterani Croatia kao partneri projekta s podružnicama  u Posavini i Hercegovini.

Naime, sakupljajući plastične čepove činimo dobro za okoliš, a ujedno činimo i hvalevrijedno humanitarno djelo jer za kilogram plastičnih čepova Udruga oboljelih od leukemije i limfoma dobije kunu i 20 lipa. U ovu akciju uistinu se mogu svi uključiti, jer sve što trebate učiniti, jeste prikupiti što više plastičnih čepova s boca.  Mogu se sakupljati različiti ambalažni čepovi kao što su čepovi od boca vode, sokova, jogurta, ulja, omekšivača…

Ovim projektom obuhvaćene su sve Policijske postaje, osnovne i srednje škole u Osječko-baranjskoj županiji. stoga molimo, nemojte bacati plastične čepove nego ih skupljajte i pomozite onima kojima su prijeko potrebni, oboljelima u kupnji lijekova i pomagala, članovima Udruge.

Tekst, slika: Sonja Srša

Podružnica 5. - Istočna Hrvatska MKVC

predsjednik, Mirko Đurđević