Zadnji komentari

Ruža Tomašić o stanju vladavine prava i demokracije u Poljskoj

Pin It

Image result for ruža tomašić

Zastupnica u Europskom parlamentu i dopredsjednica Hrvatske konzervativne stranke Ruža Tomašić na plenarnoj sjednici u Strasbourgu govorila je o stanju vladavine prava i demokracije u Poljskoj te je tom prilikom istaknula kako se od pobjede predsjednika Dude i stranke Pravo i pravda na izborima u Poljskoj u europskim institucijama pokušava stvoriti dojam da je ta država otišla u krivom smjeru...

krši temeljna ljudska prava svojih stanovnika i samo što ne postane diktatura. Realnost je, naravno, drukčija. Sva istraživanja pokazuju kako su Poljaci praktički jednako entuzijastični prema članstvu u Europskoj uniji kao svih ovih godina, a stranka Pravo i pravda uživa podršku 45-50 posto birača.

"Iz toga proizlazi da je problem nešto sasvim drugo od onoga što nam se servira. Proeuropski poljski narod ima drukčiju viziju Unije od europskog establishmenta, a aktualna vlada uživa veliku podršku Poljaka jer tu viziju nastoji provesti u djelo" – naglasila je Tomašić.

Na kraju je zaključila da, nastavimo li Poljacima docirati iz Bruxellesa, neka se nitko sutra ne čudi ako Poljska postane nova Ujedinjena Kraljevina. Volju građana možete zanemarivati, a njihove ideje ili strahove odbacivati, samo toliko dugo dok vam oni to dozvole.

Link na kojemu možete pogledati govor:

https://www.facebook.com/tomasicruza/videos/1975447122677001/