Zadnji komentari

Predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović na konferenciji za ostanak mladih u Hrvatskoj

Pin It

Svjetski savez mladih Hrvatska organizira  konferenciju  Mi ostajemo u Hrvatskoj. Konferencija se održava u Zagrebu od 20. do 24. studenog 2017. godine pod visokim pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović koja će osobno, od 19 i 30 sati prisustvovati događaju.

Cilj konferencije je susret mladih s donositeljima odluka, predstavnicima akademske zajednice i civilnog društva kako bi raspravljali o gorućem pitanju  hrvatskoga društva – odlasku mladih iz Hrvatske.   Otvarenje radnih mjesta, samozapošljavanje i promjena Nacionalnog programa za mlade, neke su od glavnih tema konferencije koja će dati smjernice za rješavanje problema iseljavanja.

SSMH predlaže poduzetništvo kao rješenje nezaposlenosti i to kroz četiri područja poduzetništva: OPG, IT, uspješne žene u poduzetništvu i hobi kao posao. „Premda u razvijenim zemljama vlada trend privatnog poduzetništva, u Hrvatskoj mladi još uvijek „čekaju da ih netko zaposli“. Ovim business dateom upoznat ćemo mlade s osnovama poduzetništva te im dati smjernice prvih koraka pri samozapošljavanju. Cilj nam je osvijestiti i ohrabriti mlade te im pružiti priliku  da upoznaju samozapošljavanje kao posao budućnosti“ – javljaju iz Svjetskog saveza mladih Hrvatska. Neki od osmero sudionika su Marta Longin (PR/Rimac automobili), Goran Vrabec, direktor Volim ljuto, Tomislav Perko, putopisac, Ivona Zgrabljić, direktorica tvrtke „Edukator kreator“ te Dragana Gučanin, direktorica i-Ways. Mladi će imati priliku informirati se o tome što je Plavi ured i Razvojna agencija Zagreb. Ostale sudionike možete doći poslušati u četvrtak 23.11.