Zadnji komentari

Velika zlatna plaketa i – prvoj veteranskoj bolnici u Zaboku

Pin It

Image result for veteranska bolnica zabok

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.), u suradnji s drugim Udrugama proisteklim iz Domovinskog rata,  dodijelila je prvoj veteranskoj bolnici u Zaboku – Veliku zlatnu plaketu, a u povodu treće obljetnice uspješnog djelovanja. Taj status ova je bolnica prva stekla još 2014., a u njoj je dosad liječen veliki broj hrvatskih branitelja i stradalnika i to iz cijele zemlje.

To je jedina zdravstvena ustanova koja je sagrađena od osamostaljenja Republike Hrvatske, a u čemu velike zasluge pripadaju i braniteljima. Riječ je o suvremeno opremljenoj zdravstvenoj ustanovi u kojoj radi izuzetno kvalitetan kadar od liječnika, pa do medicinskih sestara i ostalog osoblje.

Inače, nakon Zaboka, veteranske bolnice su još osnovane u Kninu, Gospiću i Vukovaru.

Dodjeljujući ovo priznanje, branitelji još jednom žele zahvaliti ovoj bolnici na skrbi za one koji su bili prvi kad je trebalo, ali i potaknuti druge sredine na još veću i  kvalitetnu skrb za ljude  koji su stvorili samostalnu, neovisnu i slobodnu hrvatsku državu.

Branitelji su ove godine, u suradnji s Ministarstvom hrvatskih branitelja,  dodijelili ovo priznanje i čuvenoj svjetski poznatoj glazbenoj skupini – The Dire Straits Experience  za čuvenu  pjesmu – Brothers in Arms“.

Mladen Pavković, 

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)