Zadnji komentari

Ruža Tomašić: Ovo nije samo vaša Unija, ovo je i naša Unija!

Pin It

Image result for ruža tomašić

Zastupnica u Europskom parlamentu i dopredsjednica Hrvatske konzervativne stranke (HKS) Ruža Tomašić na plenarnoj sjednici u Strasbourgu govorila je o temi građanstva u Europskoj uniji.

Pri tome je istaknula da se izvješće o kojemu se govori nažalost ne bavi unaprjeđenjem prava građana u područjima u kojima Europska unija ima nadležnosti, već želi ući u ona područja za koja Bruxelles nije nadležan.

"Moram priznati da sam se već pomalo umorila od konstantnih pokušaja da se s europske razine državama članicama nametnu politički i kulturni obrasci koje njihovi građani odbijaju. Ako smo doista „Ujedinjeni u raznolikosti“, onda poštujmo tu raznolikost. Ne možemo dopustiti da se vrednote nekolicine država članica jednostrano i bez ikakve rasprave proglašava univerzalnima i potom ih se nasilno nameće ostalima. Ovo nije samo vaša Unija, ovo je i naša Unija" – naglasila je Tomašić.

Na kraju govora dodala je da je ovo Unija kršćanskih društava koja su spremna tolerirati druge i drukčije, ali se neće povlačiti pred ovom ideološkom kolonizacijom nego će joj se odlučno suprotstaviti.

Link na kojemu možete pogledati govor:

https://www.facebook.com/tomasicruza/videos/1986015934953453/