Zadnji komentari

Održan okrugli stol pod nazivom: Strelišta u Republici Hrvatskoj

Pin It

U utorak, 13. ožujka 2018., u Galeriji Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata u Zagrebu, u organizaciji Hrvatskog streljačkog saveza, Hrvatskog časničkog zbora PGŽ i časopisa ZAŠTITA, održan je okrugli stol pod nazivom: STRELIŠTA U REPUBLICI HRVATSKOJ.

Okrugli stol imao je za cilj osvijestiti problem nedostatka strelišta u Republici Hrvatskoj, njihovu slabu opremljenost modernim uređajima i opremom, mala ili nikakva ulaganja u ista te zabrinjavajuću tendenciju postupnog smanjivanja broja strelišta kao i problem ne - izgradnje novih.

Također se razgovaralo i o zakonskoj regulativi koja se odnosi na strelišta i ostala mjesta određena za vježbe gađanja, te usklađenošću s novom Strategijom nacionalne sigurnosti koja je stupila na snagu u mjesecu srpnju 2017.

Predavanje su održali Hubert Kišpal iz Hrvatskog streljačkog saveza, Rajko Samueli-Kačić iz Hrvatskog časničkog zbora, predstavnik Ministarstva obrane RH, predstavnici Ministarstva unutarnjih poslova, Zapovjedništva specijalne policije i Upravnih poslova.  U raspravi su sudjelovali i predstavnici Hrvatskog saveza praktičnog streljaštva, Dubravko Gvozdanović, predstavnik Hrvatskog saveza akcionog streljaštva Edgar Franjul, te predstavnici Hrvatskog ceha zaštitara. Doneseni su zaključci da se nakon okruglog stola organizira sastanak Koordinacije udruga koja štiti interese svojih članova i legalnih posjednika oružja, koja je osnovana 12. ožujka 2014., a čine je: Hrvatski streljački savez, Hrvatski savez za praktično streljaštvo, Hrvatski savez za akciono streljaštvo i Hrvatski lovački savez.

S poštovanjem,

P R E D S J E D N I K 

Edgar Franjul, mag.iur.