Dawn Dawns: Ustani Franjo, Hrvatska te zove, a antihrvati neprestano prozivaju!

Pin It

Nevjerojatno je da, nakon gotovo dva desetljeća od smrti Franje Tuđmana, još uvijek imamo u medijskom prostoru više zamjerki njemu i njegovoj vladavini, nego onima, koji su došli nakon njega i unazadili sve što je on, u teškim ratnim uvjetima, kad smo imali borbu na život i smrt, protiv jugo-četničkog agresora te nerazumijevanja i nesklonosti gotovo cijelog svijeta, teškom mukom uspio postići.

Nakon  dolaska Stipe Mesića na predsjedničko mjesto,  njegovog brutalnog umirovljenja hrvatskih generala i provođenja politike ismijavanja, ponižavanja i uništavanja svega hrvatskog, u našem  puku se javila, dijelom očajnička, a ipak duhovita poruka, oduvijek štovanoj  Svetici nad sveticama, Bogorodici  Mariji: „Majko Sveta, ti si sve u stanju, uzmi Stipu, a vrati nam Franju!“ Tim stihom je, u malo riječi, sve rečeno. Ipak, danas je prilično nepopularno izreći kakvu pohvalu ili dati podršku, prvom hrvatskom predsjedniku.

Nije potrebno glorificirati Franju Tuđmana, niti mu pisati propagandne hvalospjeve. On je čovjek. Nije savršen, niti se takvim nastojao pokazivati, za razliku od mnogih bivših i današnjih političara, željnih obožavanja po svaku cijenu. Nema nikakvog spora da je puno toga trebalo biti bolje. Želje i mogućnosti uvijek imaju raskorak i nikad se ne uspijevaju potpuno poklopiti.

Pametni kažu da je najlakše biti general poslije bitke. Tako, već dugo imamo inflaciju onih, koji bi sve puno  bolje napravili nego Franjo i  koji mu zamjeraju sve i svašta, onih koji u svakom njegovom postupku vide izdaju, pa čak i veleizdaju.

Jedino sebe ne vide. Niti se zapitaju, gdje su to oni bili, tako pametni i sposobni, kad je trebalo stati na čelo, sto godina ugnjetavanog naroda, izmučenog, politički gotovo potpuno nepismenog, razoružanog  i vojnički i mentalno. Sasvim je i  najblaže rečeno, neprimjereno, upravo vulgarno, optuživati i tako teško pljuvati čovjeka, pod čijim vodstvom je stvorena nova, moderna hrvatska država. Hrvatska postoji. To je činjenica. Nepobitna.  To je neizlječiva muka u želucu i trajna bol neprijatelja svake ideje koja bi u sebi imala pridjev „hrvatski“.

Sjetimo se da je u ono vrijeme, HDZ bio svenarodni pokret za oslobođenje od jugo- komunističkog terora sa željom za stvaranje moderne hrvatske nacionalne države.

Franju se proziva za sve i svašta, kriv je čak i za događaje nakon svoje smrti?! Čak i onih nastalih nakon gotovo dva desetljeća od kako mu tijelo počiva na Mirogoju. U isto vrijeme, oni koji mu najviše zamjeraju i pripisuju najviše „antihrvatskih postupaka“, ubrzano ruše zemlju koja je stvorena dok je on bio na čelu tog  stvaralačkog pokreta.   

Upravo je nevjerojatno da očajni i razočarani  Hrvati,  zazivaju povratak kojekakvih, evidentno nedovoljno sposobnih,  propalih političara, a odriču se i pljuju čovjeka, pod čijim vodstvom je, nakon  dugog vremena, stvorena samostalna država Hrvatska!!!!  Franjo nam je od sebe dao ono, što je mogao u danim okolnostima, idući putem koji su utirali mnogi domoljubi prije njega, kao što su braća  Radić, Starčević i drugi. Za vjerovati je,  da je i u tome bila njegova snaga. Poštujući i uzimajući iz hrvatske povijesti iskustva osvjedočenih domoljuba, kao vrijedno i prevažno iskustvo, uspio je, u izrazito nepovoljnim okolnostima i potpunom neprijateljskom okruženju, takvim svojim vodstvom, približiti Hrvatski narod ostvarenju njegove višestoljetne  čežnje za slobodom i vlastitom državom, a potom i uspjeti, koliko god neki to negirali i omalovažavali.

Sad mu hrpa moralnih i povijesnih patuljaka, osporava sve ono što povijest pamti i pamtit će, bez obzira na njihov jal . Koliko god neki bili nezadovoljni  Franjom Tuđmanom, ostaje nepobitna povijesna činjenica da su Hrvati, upravo pod njegovim vodstvom, uspjeli izaći iz jugoslavenskog ropstva i stvoriti svoju modernu hrvatsku državu. 

Zamjetna je strahovita razlika u stavu i pristupu povijesnim činjenicama i samoj realnosti. Dok Tuđman prihvaća sve povijesne činjenice i upravo u njima nalazi potporu  u nastojanju ostvarenja hrvatskog sna, njegovi kritičari i otvoreni neprijatelji, negiraju, pa čak pokušavaju i sakriti brojne povijesne činjenice o Hrvatima i  njihovom stradavanju  u trajnoj želji i nastojanju  za svojom državom. 

Svakom je već poznato koliko ljevičari, preziru povijest i njene činjenice, te silom nastoje oblikovati društvo, kao da ništa nje postojalo prije njih i njihova dolaska na vlast, pa u tom smislu stalno kreiraju i prekrajaju povijest prema svojim željama i potrebama.

Pametan čovjek će visoko cijeniti, a potom uvažiti i rabiti mudrost svojih predaka, dok će šarlatan i budala, poveden  svojim kompleksima inferiornosti, s prezirom odbaciti tradiciju i njene provjerene istine, te krenuti uludo, bez pravog znanja i iskustva,  graditi kule od karata. Povijest je višestruko  potvrdila da se one ruše, jedna za drugom. Tako je još  od kule babilonske, pa oni, koji prezirući  povijest,  od nje ništa ne naučiše, izgradiše kulu  iznova, baš u srcu starog kontinenta.

Svi uporni pljuvači lika i djela Franje Tuđmana,  koji to rade smišljeno i po nalogu,  dobro znaju da je pljuvanje po njemu, zapravo pljuvanje po novonastaloj državi Hrvatskoj, jer prema njihovoj analogiji,  kad ne valja Franjo, jednako  ne valja ništa od onoga što je on radio i stvarao. Upravo to žele prikazati svojim nastojanjima. To je krajnji cilj.

Hrvatskom puku treba otvoriti oči i obznaniti, njima skrivenu i neshvaćenu istinu – domovina je vječna, a režimi dolaze i prolaze. 

Nemojte nikada, baš nikada, pljuvati Hrvatsku državu, jer je ona naša,  prva i jedina nacionalna domovina.  Vlast kritizirajte uvijek! Narodi svijeta, kroz cijelu povijest, bore se  protiv raznih režima, koji nemaju sluha ni osjećaja za naciju, nego tek usko gledaju sebe i  svoje pristaše, a na štetu svih drugih, osobito glasnih domoljubnih neistomišljenika.

Zato, nije kriv utemeljitelj moderne države Hrvatske, nego svi oni, koji Hrvatsku, od samog početka ne htjedoše, a nakon smrti prvog njezinog predsjednika, zaposjedoše i krenuše s devastacijom postignutog, istovremeno optužujući baš njega za sva zla djelovanja, koja sami provode i svu propast koju su upravo oni svojim djelima prouzročili.

Ako ovako nerazumno nastavimo optuživati pogrešne ljude, a prelazimo preko zlodjela pravih krivaca, vjerojatno će, za nekoliko godina, glavni krivac za štetne posljedice uvođenja Istanbulske konvencije biti kriv upravo Franjo Tuđman, glavom i bradom.

Hrvati, otvorite širom - ne samo oči, nego i svoj um! Ne dajte lukavcima da vas prevare, pa tako odnesu pobjedu i zemlju vam, na posljetku ukradu! Njima je to cilj, a nama vrijeme istječe!

Jesmo li ili nismo?  ZDS!

Dawn Dawns