Plenkoviću, dajte ostavku i to jako žurno

Pin It

 

Poslije evidentnih znakova da je učestvovala u zločinačkoj aktivnosti u zajednici sa vama, protiv interesa hrvatske države, i pritisnuta dokazima, dala je, naravno, ostavku. Vi koji ste pokrivali sve njene čine javno, a nepotrebno je kazati poslje niza poznatih ili objavljenih dokumenata i tajno, i u tome dijelili svu aktivnosti vi se sada pokušavate izvući, kao nedužno mlado jagnje?! 

Gospodine Plenkoviću,

Nažalost, bolno bi mi bilo vas više nazivati gospodine predsjedniče Vlade RH, jer tu visoku čast definitivno više ne zaslužujete da nosite! Taj naslov i u mom pismu, i mom riječniku nosi stanovit ponder, kojeg mi je više teško ili nezamislivo vezati za vaše ime i prezime.

Vi ste jedno od većih mojih razočaranja u hrvatskoj politici, jer sam se svojemremeno nadao, pisao i mislio da imate i dignitet i inteligenciju, kao i da ste tijekom niza godina u političkom životu bili u stanju da naučite osnove umjetnosti ili postulata političkog vladanja. Nažalost, u vama sam se prevario u svim nabrojenim komponentama vezanih za vašu osobnost, koja se zapravo pretače u jednu vulgarnu egocentričnu bahatost i banalnost.

Vi ste još jedan od veliki promašaja hrvatske političke scene, jer ste zapravo stilom i načinom vladanja u biti vraćali unatrag pozitivne i vrijedonosne standarde moderne europske politike, zaustavili nužno potrebne refome hrvatskog društva, produbili složenost demografskih procesa i usmjeravali vašim stilom neučinkovitog vladanja visokoškolsku hrvatsku populaciju prema emigraciji, sjekući tako i granu na kojoj država živi. Hrvatska je još dublje gospodarski tonula i zauzimala mjesto među posljednjima u Evropi. Na taj način ste programirali odumiranje našeg naroda, daljnjom demografskom neučinkovisti, izigrali ideje izbornih postulata i obećanja, izigravši vaše birače i s obzirom na nove političke asocijacije, samo da bi ste se zadržali na vlasti. Promulgirali ste bičem i prjetnjama konvencije, zakone suprotne težnjama hrvatskog kataličkog puka, zanemarujući ponos naše katoličke tradicije i vjere i crkve (hoću reći svih crkava i religija), koja je bila nepremostiv branik, koja je stoljećima brinula i čuvala duh hrvatski na svim vjetrometinama i u svim vremenima. Uprošteno, postali ste prevarant i u praksi i u idejama, sa politikom koju ste vodili, konačno prevarant hrvatskog puka i hrvatske političke scene.

Ja ne vidim nažalost drugog načina, da poslje ostavke vaše dotpredsjednice, koja je pokazala pritisnuta dokazima u najmanju ruku minimum digniteta, pa je dala ostavku.Premda je teško govoriti uopće o njenom dignitetu, kada se uđe u njen način komunicirana i djelovanja. Poslije evidentnih znakova da je učestvovala u zločinačkoj aktivnosti u zajednici sa vama, protiv interesa hrvatske države, i pritisnuta dokazima, dala je, naravno, ostavku. Vi koji ste pokrivali sve njene čine javno, a nepotrebno je kazati poslje niza poznatih ili objavljenih dokumenata i tajno, i u tome dijelili svu aktivnosti vi se sada pokušavate izvući, kao nedužno mlado jagnje?! Ne gospodine Plenković, vi ste u taj proces debelo umješani, u sve te radnje i vama ne preostaje ništa drugo da učinite, već dati žurno, ponavljam jako žurno, ostavku na vašu sadašnju funkciju i u Vladi RH i u HDZ !

To je ponajprije i interes hrvatske države, premda taj interes za vas ne predstavlja bog zna što. Vladu RH trebaju voditi časni ljudi, a vama to gospodine nedostaje! Jer, da ste imali trunku časti, vi bi ste ostavku vaše dosadašnje dopredsjednice trebali istovremeno podjeliti, kako ste u više prilika to zorno potencirali i kazali da je ona radila ono što je bilo sa vama dogovoreno! U politici se to naziva politička odgovornost i za nju se vuku i posljedice u svim demokratskim društvima i sustavima demokretskih vrijednosti. Ovdje, dakako, nije samo riječ o političkoj odgovornosti!

Vi ste vaš vlak, hoću reći vladu, u normalnom domokratskom, etičkom i moralnom smislu i konfiguraciji neizostavno izgubili!

Vama ne predostaje ništa drugo do raspuštanja Vlade i brze odluke Predsjednice RH o novom izbornom ciklusu, a vi ste definitivno izgubili sav kredibilitet da možete tražiti neku novu parlamentarnu legitimaciju ili pak predvoditi neku novu parlamentarnu grupaciju sa integritetom. Vi ste u ovu godinu i koji mjesec za politiku kazali sve što ste imali ponuditi. Sve ste partnere u stranci izigrali, prevarili, birače koji su vas izabrali obrlatili. Dakle, vi ste gospodine Plenković, zapravo jedan od najnevjerodostojnijih politčkih prvaka, u zajednici sa Ivom Sanaderom, od svih vlada RH, koji su vladale od hrvatske samostalnosti do danas!

Pokupite vaše prnje i nestanite u logici stvari, u nekim od Remetinaca ili drugih bizarnih uzničkih lokacija, jer ako bude minimuma pravne države RH i ako stvarno ta pravna država bude djelovala, onda bi ste te vaše političke nesuvislosti i kriminalne aktivnosti umrežene jedni sa drugima, mogli debelo meditirati u uzničkim hladovinama sa vašom dopresjednicom gospođom Martinom Dalić, ministrom unutrašnjih poslova Božinovićem i čitavim nizom drugih osoba iz vaše neposredne okružja. Dosad objavljeni dokument neupitno, a potom i oni koji za sada još nisu objavljeni, kažu da je u stvarnosti riječ o zločinačkoj organizaciji, koju ste sa vašom dosadašnjom dopredsjednicom i njenim partnerima koncipirali, potkopavjući temeljne gospodarske i ine interese Republike Hrvatske i vitalne interese hrvatskog naroda!

U Parizu, na dan Svetog Mateja,14.svibnja 2018.

Ante Glibota