Udruga udovica i braniteljske udruge traže procesuiranje Stazića

Pin It

OBRAĆANJE HRVATSKOJ JAVNOSTI POVODOM SKANDALOZNIH I NEPRIMJERENIH IZJAVA SABORSKOG ZASTUPNIKA  NENADA STAZIĆA (SDP)

Pozivamo sve nadležne državne institucije da se, sukladno Ustavu i pozitivnim zakonima Republike Hrvatske, saborskom zastupniku SDP-a, gospodinu Nenadu Staziću, po hitnom postupku ukine saborski imunitet, te da ga se procesuira!

Poštovani saborski zastupnici, predstavnici svih parlamentarnih stranaka u hrvatskom državnom saboru i onih stranaka koje to nisu, cjelokupnoj političkoj javnosti, Hrvatice, Hrvati, domoljubi u zemlji i inozemstvu.

Mi hrvatski branitelji, članovi obitelji poginulih, umrlih i nestalih heroja iz Domovinskog obrambenog rata,  pozvani smo  zaštititi vrijednosti i vrednote Republike Hrvatske, a samim time i sve pozitivne zakone naše zemlje koje je Nenad Stazić, na monstruozan i zastrašujući način pogazio.

Kao što ste putem medija obaviješteni, gospodin Nenad Stazić, saborski zastupnik, javna osoba, u proteklih je nekoliko dana na jednoj društvenoj mreži izrekao nekoliko zastrašujućih izjava. U novijoj povijesti Republike Hrvatske takve izjave nije izrekao nitko. Samo su  četnici ulazeći u razrušeni Vukovar pjevali nešto slično: „ Bit će mesa, bit će mesa, klat ćemo Hrvate“.

Nenad Stazić se svojim izjavama svrstao u rang koljača  hrvatskoga naroda, u zatiranje „svega što ne razmišlja i ne diše neokomunistički - fašistički“.

„Jeste li za to da pri odlasku u Irsku hrvatski branitelji imaju prednost?“

Ova zastrašujuća izjava, ne samo da diskriminira braniteljsko stradalničku populaciju, već njome Stazić izravno poziva na progon i nasilno iseljavanje populacije koja je stvarala slobodnu i demokratsku Hrvatsku. Žrtva branitelja je stvorila sva tri stupa državne vlasti. Oni su se borili upravo protiv takvih otpadaka „ljudske civilizacije i kulture“, koji su se krili i još uvijek se kriju iza agende tzv. antifašizma.

Da - to je učinio zastupnik Hrvatskoga državnog sabora, javna osoba, predstavnik stranke – koja šuti.

Ali, ne šuti samo ona.

Tu nije kraj – STAZIĆ POZIVA NA GENOCID

„Izgleda da u svibnju 1945. posao nije obavljen temeljito. Kakva šlampavost pobjednika!“

GOSPODINE STAZIĆU ŠTO TO ZNAČI?

Znači li to da je pobjednička vojska kako ste je nazvali, nakon završetka 2. svjetskog rata, pobivši oko milijun pripadnika hrvatskoga naroda, žena, djece, staraca, trudnica, zakazala u svojoj „šlampavosti“ i nije pobila još barem toliko?

Jeste li svjesni da ste ovom svojom izjavom o „pobjedničkoj“ vojsci, iako „šlampavoj“, priznali da je ta ista vojska, uz časne iznimke, bacajući žive ljude u jame i rudnička okna, žive ih zazidavajući, u stvari počinila najgori oblik zločina protiv čovječnosti?!

Gospodine Staziću, vi ste kako sami tvrdite, hrvatski branitelj!?

Dakle vi ste onda čuli nasljednike te „pobjedničke“ vojske – „Bit će mesa, bit će mesa, klat  ćemo Hrvate“.

Čuli ste vi to, čuli, no u maniri te ideologije, vama očito vrlo drage, vi pozivate na novi genocid koji sam po sebi  za cilj ima potpuno istrijebiti Hrvate.

I još vam nije dosta, pa svoje javne istupe, koji su u najmanju ruku nedopustivi, ali i kažnjivi, pravdate u Hrvatskom državnom saboru.

Vi kao saborski zastupnik predstavljate ljude koji tako razmišljaju???

Mi se nadamo da tome nije tako!

Pozivamo sve nadležne državne institucije da se, sukladno Ustavu i pozitivnim zakonima Republike Hrvatske, saborskom zastupniku SDP-a, gospodinu Nenadu Staziću, po hitnom postupku ukine saborski imunitet, te da ga se procesuira!

Zahtijevamo da se u Republici Hrvatskoj, počevši sa zastupnikom Nenadom Stazićem, u hrvatskom saboru, kao i na svim razinama vlasti sankcioniraju sva takva protuhrvatska djelovanja – pozivi na protjerivanja, genocid i diskriminaciju hrvatskoga naroda.

Svaka osoba koja sudjeluje u bilo kojem segmentu vlasti u Republici Hrvatskoj, a posebno saborski zastupnik, javna je osoba, te kao takva mora biti časna i odgovorna, te svojim ponašanjem i djelovanjem nikada ne smije raditi protiv nacionalnih interesa svoga naroda i svoje države.

U Zagrebu, 01. lipnja 2018. g.

 

Udruga Udovica Hrvatskih Branitelja Domovinskog Rata RH

Udruga Veterana 150. Brigade Hrvatske Vojske

Udruga Ratnih Veterana Domovinskog Rata „Crne Mambe“

Udruga Zbor Ratnih Veterana Hrvatska - ZRVH

Zajednica Veterana Oklopno Mehaniziranih Postrojbi Hrvatske Vojske – VOMP HV

Udruga Ratnih Veterana 9. Gardijske Brigade „Vukovi“ – Podružnica Benkovac

Zajednica Udruga Hrvatski Ratni Veterani

Udruga Veterani Zagrebački Branitelji Vukovara

Hrvatska Stranka Prava – HSP Dugo Selo

Udruga Braniteljice Domovinskog Rata RH