Plenki se ničega ne boji. Plenki je već dogovorio veliku koaliciju

Pin It

Plenković o Stieru: Suradnja nije bila konstruktivna kao prije; o Kovaču: Ne postoji dovoljno velik stupanj povjerenja

Novinare je zanimalo boji li se da će Stier i Kovač rušiti većinu u Saboru. "Ne bojim se apsolutno ničega", zaključio je prvi čovjek HDZ-a. 

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković osvrnuo se na razrješenje Davora Ive Stiera s mjesta političkog tajnika stranke i Mire Kovača s mjesta međunarodnog tajnika na Predsjedništvu HDZ-a. 

"Na moj prijedlog razriješili smo političkog tajnika Davora Ivu Stiera i međunarodnog tajnika Mire Kovača. Na njihovo mjesto doći će ministar Lovro Kuščević na mjesto političkog tajnika i ministar Davor Božinović na mjesto međunarodnog tajnika. Ujedno smo predložili da novi potpredsjednik Kluba zastupnika bude Ante Sanader, a Sunčana Glavak postala je moja savjetnica ovdje i zastupnica u Saboru", rekao je Plenković.

Na upit zašto je razriješio Kovača i Stiera, odgovorio je da je u politici jedno načelo najvažnije, a to je povjerenje.

"Nakon dvije godine suradnje zahvalio sam se kolegi Stieru, on je prije godinu dana napustio Vladu protivno mojoj volji i ta suradnja nije bila tako intenzivna i konstruktivna kao prije otprilike godinu i pol dana. A što se tiče međunarodnog tajnika, procijenio sam da ne postoji dovoljno velik stupanj povjerenja između mene i kolege Kovača", rekao je i dodao da su obojica i dalje članovi HDZ-a i zastupnici u Saboru.

Troje članova suzdržalo se oko razrješenja, dok su svi ostali podržali.

Novinare je zanimalo boji li se da će Stier i Kovač rušiti većinu u Saboru.

"Ne bojim se apsolutno ničega", zaključio je prvi čovjek HDZ-a. 

Podsjetimo, Kovač je rekao da je "ponosan što je više od četiri godine obnašao tu dužnost".

"Moja savjest je čista, a za razloge pitajte Andreja Plenkovića", nadodao je.

direktno.hr