Šešeljev sin govori isto što i Pupovac

Pin It

Plenković zaboravlja da njegova vlast sudjeluje u takvim obilježavanjima s protagonistima koji misle kao i spomenuti europski Aca. S nekima od njih (npr. Milorad Pupovac) dijeli i vlast. I opstaje zbog nje. Poslušajte njihove govore, koji su osim malih nijansi, u biti istovjetni

Puno je toga nedostajalo u Plenkovićevu odgovoru Aci Šešelju

U utorak 26. lipnja 2018. godine zastupnik Srpske radikalne stranke Aleksandar Šešelj, inače sin mnogo poznatijeg ratnog zločinca Vojislava Šešelja, na sjednici Parlamentarne skupštine Vijeća Europe - na poznati četnički zločinački način uvrijedio je Republiku Hrvatsku i hrvatski narod. U svojoj izjavi prozvao je na izjavu predsjednika Hrvatske vlade Andreja Plenkovića, predbacujući mu kako hrvatske vlasti glorificiraju Jasenovac, koncentracijski logor za 700.000 Srba, Židova i Roma; koje glorificiraju Bleiburg, koje tretiraju Srbe kao građane drugoga reda. Plenković je odgovorio, upozoravajući na njegova oca – ratnoga zločinca i zločinački režim Slobodana Miloševića, koji je učinio brojna zla Hrvatskoj i BiH tijekom rata,  koja su ostavila za sobom brojne tragične posljedice. Plenković je mladom četniku Aci poručio kako radi isto kao i njegov otac i kako prema tome jabuka ne pada daleko od stabla. Mladog nastavljača četničkog pokreta Aleksandra prekinula je i predsjednica Parlamentarne skupštine Vijeća Europe Liliane Maury Pasquier, upozorivši ga da poštuje gosta i da promijeni ton.

Ne možemo imati zamjerke na Plenkovićev istup, no ipak je nešto zaboravio i propustio. A nije smio. Plenković bi trebao znati da velikosrbi, kako oni u Srbiji, tzv. Republici srpskoj pa tako i u Hrvatskoj, već sedam desetljeća manipuliraju i lažu o tzv. koncentracijskim logorima u Hrvatskoj, poput radnoga logora Jasenovac u kojemu je prema navedenom Aci pobijeno 700.000 Srba, Židova i Roma (nešto su spustili brojku jer je bilo i više od milijun?!), izmišljeno Jadovno kojemu su podigli brojku stradalih sa 20 na 40.000, Srb – u kojemu i okolici su pobijeni i raseljeni isključivo Hrvati. Nigdje dokaza o stradalima i imenima poginulih. Plenković je zaboravio reći da je slična zločinačka satrapija pripremljena i nedavnom izložbom u New Yorku. Zaboravio je reći da kojekakve četničke udruge s druge strane Save kane pripremiti spomen obilježje, muzej i film o 700.000 tzv. jasenovačkih žrtava (?!) u organizaciji Emira Nemanje Kusturice, dakako i svake godine obilježavati izmišljene logore, izmišljene zločine, izmišljene stare i nove žrtve. Svake godine nove i nove, i tako u beskraj.

Dakako sa starim i novim sudionicima. A sve protiv hrvatskog naroda i države koju su hrabri branitelji obranili od velikosrpskih zločinaca iz Srbije i Hrvatske. Za tu žrtvu palo je 15.000 naših branitelja i civila. S druge strane Plenković zaboravlja da njegova vlast sudjeluje u takvim obilježavanjima s protagonistima koji misle kao i spomenuti europski Aca. S nekima od njih (npr. Milorad Pupovac) dijeli i vlast. I opstaje zbog nje. Poslušajte njihove govore, koji su osim malih nijansi, u biti istovjetni. Plenković je zaboravio da se u njegovoj zemlji, kojom vlada sa svojim ulizicama, na javnom mediju kojega svi plaćamo, difamiraju autori (Igor Vukić) koji godinama rade na razobličavanju Acinih i brojnih Acinih laži u Hrvatskoj i hrvatski novinari  (npr. Karolina Vidović Krišto) koji bi htjeli hrvatski narod i državu konačno odvojiti od sedamdeset godina manipulacija i laži. Osobno znam da Plenković i njegovi partneri i poslušnici to ne će reći, zbog ucjena, vlasti i privilegija. Zato mi moramo govoriti, makar bio slabašan naš glas i odjek.

Mijo Ivurek - hrvatski-fokus.hr