Zašto premijer Plenković pretvara Milorada Pupovca u ‘svetu kravu’?

Pin It

Opasna je izjava premijera Plenkovića, koji osporava pravo svima nama, a posebno braniteljima, da postavljaju pitanja o antihrvatskom djelovanju Milorada Pupovca. On smije, što i stalno čini, sve Hrvate vrijeđati i ponižavati, širiti uvrede i govor mržnje, podržavati četničku velikosrpsku politiku, a mi moramo šutjeti jer predsjednik Vlade, kako kaže, neće nikom dopustiti da postavlja pitanje s kim će on koalirati...

Nije tajna, čak bi se moglo reći da nema čovjeka u Hrvatskoj koji se nije bezbroj puta uvjerio da Milorad Pupovac, saborski zastupnik i uvaženi i moćni član vladajuće koalicije HDZ-a, pokorno služi Aleksandru Vučiću i velikosrpskoj politici, da je, u stvari, proteza velikosrpske agresivne politike koja je eskalirala u otvorenim napadima Aleksandra Vučića, ne samo na Hrvatsku, nego na cijeli hrvatski narod, u nevjerojatno bezobraznim i lažnim usporedbama, ne samo Tuđmanove, nego i današnje Hrvatske s nacističkom Njemačkom.

Vučić je optužio i današnju Hrvatsku, pa i današnju hrvatsku Vladu i njegovog predsjednika Andreja Plenkovića, da vode nacističku politiku, rekavši da su nacisti htjeli državu bez Židova, a Hrvati državu bez Srba, te da su jedni i drugi sustavnim nizom genocida pokušali to ostvariti. Prilikom tih monstruoznih optužbi kraj Aleksandra Vučića u Bačkoj Palanci, umjesto u Kninu gdje je trebao biti kao saborski zastupnik na proslavi Oluje, stajao je Milorad Pupovac i davao legitimitet Vučićevim lažima…

I prilikom službenog posjeta Vučića Hrvatskoj svjedočili smo pred TV kamerama kako Vučić tretira Pupovca kao svog potrčka i posilnog i kako ovaj poslušno sluša Vučićeve protuhrvatske naredbe.

HNES ga osudio za moralnu veleizdaju

Takvo ponašanje Milorada Pupovca nije ništa novo. Ono kontinuirano traje od Domovinskog rata do danas. Zbog takvog antihrvatskog ponašanja, Hrvatsko nacionalno etičko sudište osudilo je Milorada Pupovca za moralnu veleizdaju, a presudu su potpisali sljedeći članovi Sudbenog vijeća:

prof. dr. sc. Zvonimir Šeparović, predsjednik,

Zdravko Vladanović, dipl. iur., glavni tajnik, v.r.,

prof. dr. dr. h. c. Nikola Debelić, v.r.,

Ante Beljo, v.r.,

Vladimir Iljkić, dipl. iur., v.r.,

prof. dr. sc. Josip Jurčević, v.r.,

Zvonimir Hodak, dipl. iur., v.r.,

Nevenka Nekić, prof., v.r.,

Željko Olujić, dipl. iur., v.r.,

akademik Josip Pečarić, v.r.,

prof. dr. sc. Zdravko Tomac, v.r.,

mr. sc. Đuro Vidmarović, v.r..

U vrlo argumentiranom obrazloženju koje nitko nije nikada osporio, navedene su činjenice o antihrvatskom djelovanju Milorada Pupovca.

Za vrijeme rata Milorad Pupovac je stao na stranu okupatora i posjećivao je selo Donje Ceranje kod Benkovca iz kojeg su istjerani svi Hrvati, kuće im srušene, a imovina opljačkana, te se sastajao s pripadnicima postrojbi zloglasnog kapetana Dragana. U veljači 1992. godine grubo i lažno Milorad Pupovac napao je kardinala Kuharića i optužio Katoličku crkvu u Hrvatskoj, izjavivši da je u Hrvatskoj “11 tisuća srpske djece pokršteno”. Kardinal Kuharić je dao ispitati tu laž i dokazano je da nije bilo ni jednog slučaja nasilnog pokrštavanja. Čak je i podignuta optužnica protiv Milorada Pupovca, ali nikada nije aktivirana.

Kao predstavnik Srba, Pupovac je 1991. sudjelovao u razmjeni dvojice liječnika etničkih Srba za liječnika etničkog Hrvata domoljuba, dr. Ivana Šretera, iako je znao da je Šreter mučen i ubijen nekoliko dana prije razmjene.

Hrvatski porezni obveznici financiraju njegove novine “Novosti” koje otvoreno vode uvredljivu antihrvatsku politiku, šireći mržnju prema Hrvatima. Cijelo vrijeme tvrde da je Hrvatska ustaška i fašistička. Izmišljaju lažne optužbe, a svaki pokušaj da se na lažne optužbe odgovori istinom, proglašavaju širenjem mržnje prema pripadnicima srpske manjine.

Milorad Pupovac kao saborski zastupnik lažima širi mržnju i netrpeljivost prema hrvatskom narodu. Jednog dana došao je na zasjedanje Sabora noseći žutu traku, sugerirajući da je Hrvatska nacistička država, a da ulogu Židova danas u Hrvatskoj igraju Srbi. To je bila nečuvena provokacija i uvreda na koju hrvatska vlast i politika nisu reagirale. Čitao je u Saboru izmišljena anonimna pisma kako bi poticao nacionalnu mržnju i širio lažne optužbe o navodnoj diskriminaciji Muslimana i drugih manjina.

Sklad politika Mesića, Josipovića i Pupovca

Cijelo vrijeme radio je na tome da se amnestira velikosrpska agresija i da se ona pretvori u navodni građanski rat.

Nakon oslobađajućih presuda hrvatskim generalima Gotovini i Markaču, on i dalje, zajedno s velikosrpskom politikom, sve do danas s Vučićem kao njegov glasnogovornik, optužuje Oluju i hrvatske branitelje za navodni genocid nad Srbima.

U slučaju hrvatske tužbe za genocid protiv Jugoslavije (Srbije i Crne Gore) učinjen u Hrvatskoj, Pupovac cinično izjavljuje da je šteta za “hrvatski novac”, premda je Međunarodni sud pravde utvrdio da se radilo o srpskoj agresiji.

Milorad Pupovac već godinama tvrdi da antifašistički ustanak u Hrvatskoj nije počeo 22. lipnja u šumi Brezovica kod Siska, nego da je pravi ustanak počeo u Srbu.

Na proslavi Dana antifašističke borbe 22. lipnje 2012. u šumi Brezovica kod Siska, predsjednik Josipović koji je u to vrijeme bio veliki prijatelj i istomišljenik s Miloradom Pupovcem, otišao je najdalje u glorificiranju komunizma, rekavši da su se komunisti jednako časno borili kao i branitelji u Domovinskom ratu. A Milorad Pupovac je između ostalog rekao kako je “antifašistički ustanak u Sisku jedna akcija i početak, a da je pravi ustanak naroda Hrvatske, Hrvata i Srba bio 27. srpnja u Srbu.“

U to vrijeme postojao je potpuni sklad u politici između Mesića, Josipovića i Pupovca. Zato je korisno navesti argumente da se vidi zašto su Pupovac i Josipović preko noći postali od prijatelja – smrtni neprijatelji? Zašto jedan drugog optužuju da su reketari, da su se nečasno obogatili, da su zlouporabili svoj položaj, da su štetočine..?

Sve je to poznato hrvatskoj javnosti. To su dodatni argumenti da nitko, pa ni predsjednik Vlade, nema pravo tražiti da se o tome mora šutjeti…

Pupovac je u simbiozi s Vojislavom Stanimirovićem i snosi odgovornost za politiku Vojislava Stanimirovića, koji je rekao dvije velike laži i velike uvrede, ne samo za Vukovarce, nego i za cijeli hrvatski narod. Kako bi relativizirao veličinu zločina masovnim pogubljenjem ranjenika iz Vukovarske bolnice, rekao da je da to nisu bili ranjenici nego – preobučeni ustaše. Također je rekao da Srbi u Vukovaru nisu počeli rat, nego da su se jedva organizirali da brane svoje živote od ustaškog noža. I taj i takav Stanimirović, koji je suđen, pa pomilovan u Hrvatskoj kao ratni zločinac, dobio je 2012. godine od Srpskog narodnog vijeća Milorada Pupovca, nagradu Nikola Tesla, koja mu je uručena na velikoj fešti na pravoslavni Božić uz čestitanje i pljesak službenog vodstva Hrvatske, uključujući i tadašnjeg predsjednika Ivu Josipovića.

Moglo bi se navesti još mnogo neosporivih argumenata, a koji pokazuju da su u pravu branitelji i svi oni koji traže da se otvori rasprava o antihrvatskoj politici Milorada Pupovca, odnosno da je u pravu gradonačelnik Vukovara, Penava, koji traži da konačno hrvatske institucije rasvijetle zločine protiv Hrvata u Vukovaru i Hrvatskoj i da se Milorad Pupovac prestane tretirati kao “sveta krava”, iako stalno vrijeđa Hrvate i širi mržnju, a svaki Hrvat koji se usudi tome usprotiviti proglašava se mrziteljem srpske manjine i širiteljem mržnje…

Plenković nije vlasnik ni Hrvatske, ni HDZ-a

Zbog svih tih razloga vrlo je opasna izjava predsjednika hrvatske Vlade, Andreja Plenkovića, koji osporava pravo svima nama, a posebno braniteljima, da postavljaju pitanja o antihrvatskom djelovanju Milorada Pupovca i da traže da se kaže istina i da se prestane Milorada Pupovca štititi kao “svetu kravu”. On smije, što i stalno čini, sve Hrvate vrijeđati i ponižavati, širiti uvrede i govor mržnje, podržavati četničku velikosrpsku politiku, a mi moramo šutjeti jer predsjednik Vlade, kako kaže, neće nikom dopustiti da postavlja pitanje s kim će on koalirati…

U demokratskoj državi svatko ima pravo postavljati pitanje, pogotovo predsjedniku Vlade. To pitanje pogotovo imaju pravo postavljati branitelji koji su svojom krvlju stvorili ovu državu i koji stalno doživljavaju uvrede i poniženja.

Predsjednik Vlade ima pravo, dok ga podržava njegova stranka, koalirati s Miloradom Pupovcem, usprkos svemu što čini protiv Hrvatske. To je njegova odgovornost. On ima pravo na svoje mišljenje, pa i pravo da i dalje tretira Milorada Pupovca kao “svetu kravu” koja je u stvari vladar Hrvatske, jer svojim glasom odlučuje što može proći, a što ne smije proći u Hrvatskoj.

Dakle, ima pravo reći da ne prihvaća kritike Milorada Pupovca, da ih neće uzeti u obzir, da ih unaprijed odbacuje, ali nema pravo kritizirati one koji misle drukčije i koji javno i argumentirano u interesu hrvatskog naroda, demokracije i slobode, postavljaju pitanja.

Predsjednik Vlade dužan je uvažavati javnost, ne može se ponašati i ne smije se ponašati kao vlasnik Hrvatske, kao vlasnik HDZ-a koji daje ili ne daje pravo ljudima da postavljaju pitanja i da iznose svoje mišljenje.

Ovo što sada pišem o Miloradu Pupovcu, to pišem već godinama, kao i mnogi drugi. Ne zato što želim srpskoj manjini oduzeti bilo koje pravo, ne zato što želim širiti mržnju, nego upravo obrnuto, zato što želim da srpska manjina ima sva prava, što želim da srpsku manjinu predstavlja većina Srba koji nisu ratovali protiv Hrvatske, koji priznaju Hrvatsku kao svoju državu, a Kolindu Grabar Kitarović kao svoju predsjednicu, koji prihvaćaju da su hrvatski Srbi, a ne produžena ruka velikosrpske politike koji kao peta kolona pomažu kontinuitetu velikosrpske četničke politike, koji od Miloševića do Vučića kontinuirano na različite načine ugrožavaju hrvatski suverenitet i hrvatsku slobodu.

Kao potpredsjednik Ratne vlade ponosan sam na tisuće Srba koji su u četničkoj velikosrpskoj agresiji stali na stranu obrane hrvatske domovine ostajući i dalje etnički Srbi sa svojom kulturom i nacionalnim ponosom.

Milorad Pupovac, Vojislav Stanimirović i društvo uvijek su bili protiv Hrvatske, oni ne priznaju Hrvatsku za svoju državu, uvijek su bili produžena ruka i peta kolona velikosrpske četničke politike, a to su i danas.

Zbog svih tih razloga mislim da se premijer Andrej Plenković mora duboko zamisliti kakvu će politiku voditi, hoće li i dalje braniti neobranjivo, hoće li i dalje od Milorada Pupovca činiti “svetu kravu” koja može raditi što hoće, a kojoj nitko ništa ne smije prigovoriti?

Dakle, branitelji koji su svojom krvlju stvorili Hrvatsku imaju pravo uvijek postavljati pitanja, imaju se pravo boriti za istinu i nitko im ne smije zabraniti da u svojoj slobodnoj Hrvatskoj govore ono što misle i osjećaju!

prof. dr. Zdravko TOMAC /7dnevno