Karamarko: Ne vjerujem da je Brkić otkucavao tajne istrage

Pin It

Image result for tomislav karamarko

Brkić i ja smo se politički i prijateljski razišli, njegova uloga u stranci u odnosu na mene prije dvije godine nije bila časna tako da ga nemam razloga štititi, ali ne vjerujem da je on otkucavao tajne istrage. Do mene kao tadašnjeg ministra unutarnjih poslova nije došao nikakav dokument koji bi upućivao na takvo što

Objavljen je tekst u Nacionalu u kojem se Milijana Brkića optužuje da je 2011. godiname kriminalcima i prostitutkama navodno odavao tajne informacije o istragama policije. Večeras se održava sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a. 

No dok svi s nestrpljenjem iščekuju što će se dalje događati, oglasio se Tomislav Karamarko, bivši predsjednik HDZ-a te bivši ministar unutarnjih poslova. 

"Brkić i ja smo se politički i prijateljski razišli, njegova uloga u stranci u odnosu na mene prije dvije godine nije bila časna tako da ga nemam razloga štititi, ali ne vjerujem da je on otkucavao tajne istrage. Do mene kao tadašnjeg ministra unutarnjih poslova nije došao nikakav dokument koji bi upućivao na takvo što", rekao je danas Tomislav Karamarko, bivši predsjednik HDZ-a i nekad Brkićev šef u HDZ-u, SOA-i i MUP-u.

Karamarko, kao i Brkić u ponedjeljak, napominje kako bi prethodna SDP-ova Vlada, koja je došla na vlast nakon tadašnje HDZ-ove, u kojoj je Karamarko bio ministar, sigurno iskoristila te informacije da su one točne.

Osim toga, Karamarko dodaje kako se ovih dana pokazuje da se sve može falsificirati, razni dokumenti, SMS korespondencija i sl., pa poručuje da više ničemu ne vjeruje, odnosno sumnja u autentičnost objavljenih dokumenata, piše Večernji list. 

Tjednik Nacional, naime, objavio je priču u kojoj optužuje Milijana Brkića, zamjenika predsjednika HDZ-a i potpredsjednika Sabora, da je 2011. godine otkucao informacije o tajnoj policijskoj istrazi u slučaju lanca prostitucije.