Sačić dao ostavku u Generalskom zboru zbog neslaganja oko prosvjeda u Vukovaru: ‘Okrenuli ste leđa hrvatskoj žrtvi’

Pin It

Image result for general sačić

“Ja sam izabrao stranu, ne pada mi na pamet ostati u takvoj organizaciji koja je postala mala podružnica HDZ-a, to je dugoročno štetno za generale i organizaciju”, zaključuje dodavši kako ne samo da 13. listopada ide u Vukovar, već sudjeluje i u organiziranju autobusa

General Željko Sačić objavio je u četvrtak da je dao neopozivu ostavku na mjesto u Upravnom odboru Hrvatskog generalskog zbora (HGZ) jer se ne slaže s odlukom te udruge da ne ide na prosvjed u Vukovar.

General Sačić to je objavio na Facebooku prozvavši HGZ da je okrenuo leđa hrvatskoj žrtvi.

“Ne mogu tako, nema ovo smisla, dajem neopozivu ostavku na mjesto u Upravnom odboru HGZ-a. Okrenuli ste leđa hrvatskoj žrtvi”, napisao je general Sačić.

Ostavka je uslijedila nakon što je predsjednik Hrvatskog generalskog zbora u srijedu, nakon sastanka s premijerom Andrejem Plenkovićem, rekao kako je stav HGZ-a da neće ići na prosvjed u Vukovar, ali da pojedinačno, tko od članova HGZ-a to želi, može otići.

General Sačić za N1 rekao je ne samo da 13. listopada ide na prosvjed u Vukovar, već sudjeluje i u organiziranju autobusa.

“Mi smo u utorak imali sastanak Upravnog odbora i ja sam anticipirao da bi se moglo dogoditi da premijer pozove na ‘raport’ Miljavca da zatraži od njega lojalnost i potporu u pogledu solidariziranja s njegovom odlukom da se ne podrži prosvjed u Vukovaru. Upozorio sam sve članove da to ne prihvate, navodeći da ćemo si zbog toga stvoriti probleme i povećati jaz između generala i branitelja, kazao sam da smatram da trebamo donijeti razumnu odluku da podržimo prosvjed za procesuiranje ratnih zločina. To sam i argumentirao rekavši da mislim da premijeru treba reći da je pogriješio, da nije pokazao političku mudrost, da je to mogao iskoristiti za svoju političku opciju”, rekao je Sačić za N1.

“Ja sam izabrao stranu, ne pada mi na pamet ostati u takvoj organizaciji koja je postala mala podružnica HDZ-a, to je dugoročno štetno za generale i organizaciju”, zaključuje dodavši kako ne samo da 13. listopada ide u Vukovar, već sudjeluje i u organiziranju autobusa.

Predsjednika Generalskog zbora Pavla Miljavca Sačićeva ostavka nije iznenadila.

“Mi smo to očekivali. Žao mi je, znam ga od ’91. To je njegova odluka. U udruzi je dragovoljan pristup, mi nikoga ne nagovaramo, tko ima interese može ući, može doprinijeti’, rekao je Miljavac za N1.

Izvor: narod.hr/hina/n1