Lažljivi Milorad je partner po mjeri sadašnjeg HDZ-a!

Pin It

http://hr.n1info.com/Picture/134350/png/Milorad-Pupovac-Andrej-Plenkovic-Porfirije.PNG

Što je zapravo bila preporuka HDZ-u da za koalicijskog partnera u vlasti uzme Milorada Pupovca i njegov SDSS? Bile su to tri teške Pupovčeve laži. Jutarnji list je prije šest godina pisao da je u veljači 1992. na konferenciji za novinare Pupovac optužio Katoličku Crkvu da je u Hrvatskoj pokrstila 11.000 srpske djece a da pritom nije ponudio dokaze.

Zagrebački okružni tužitelj podnio je optužnicu protiv Pupovca zbog iznošenja lažnih vijesti ili tvrdnji, za što se predviđala kazna do pet godina zatvora, no, kako je pisao Jutarnji, spasio ga je Franjo Tuđman “koji je procijenio da bi proces bio politički kontraproduktivan”.

O drugoj laži piše u svojoj knjizi Slavko Degoricija koji se s Pupovcem u vrijeme rata bio dogovorio da srpski pobunjenici oslobode jednog poznatog hrvatskog liječnika, a HV dvojicu srpskih. Kad su srpski liječnici oslobođeni, Pupovac je rekao da Srbi hrvatskog još ne žele pustiti jer im treba.

A Degoricija doznaje od “predstavnika UNPROFOR-a da je Šreter mrtav, likvidiran, već više od mjesec dana”. Za tu se laž Pupovac nikad nije ispričao. Treća je svježa laž – da su na trgovima Srbi morali 90-ih potpisivati lojalnost Hrvatskoj – za što, kako piše Davor Ivanković u našem listu, nema baš nikakva dokaza. Partner po mjeri sadašnjeg HDZ-a!

Milan Ivkošić/VL/hrvatski-fokus.hr