Pretučene žene mogu pričekati? Sarnavka pomoć nudi Ercegu: ‘Zorane, ako ti što treba…’

Pin It

No, najzanimljivija je svakako podrška Sanje Sarnavke, dugogodišnje čelnice Udruge B.a.B.e. koja je, pored svih egzistencijalno ugroženih, premlaćenih i nesretnih žena, odlučila pomoći Zoranu Ercegu

Podrška koju sa svih strana dobiva Zoran Erceg, čovjek koji je na otkrivanju spomenika dr. Franji Tuđmanu dobacivao kako je prvi predsjednik bio “zločinac”, a koji je nakon naguravanja u pratnji policije odveden u bolnicu, poprima dimenzije podrške koju je dobio Milorad Pupovac nakon što je na Dolcu napadnut komadima hrane.

Nakon izlaska iz bolnice i javnog medijskog nastupa u kojem je najavljen kao “veteran”, a za što braniteljska populacija uporno traži dokaze, identifikacija sa Zoranom Ercegom i podrška koja mu se pruža, postala je gotovo euforična.

No, najzanimljivija je svakako podrška Sanje Sarnavke, dugogodišnje čelnice Udruge B.a.B.e. koja je, pored svih egzistencijalno ugroženih, premlaćenih i nesretnih žena, odlučila pomoći Zoranu Ercegu.

Teško je ne prisjetiti se starice Ružice Ćavar koja je u dobi od 78 godina 2014. pretučena na Cvijetnom trgu, u samom središtu Zagreba. Neven Kovačić iz pokreta za sekularnu Hrvatsku ovoj je pro-life aktivistici i predsjednici Hrvatskog pokreta za život slomio ruku i opalio šamar. Za svoje nasilništvo Kovačić je tada dobio godinu dana uvjetnog, no još se pamti tadašnje nerazumijevanje za žrtvu i podršku napadaču.

Nevjerojatna naklonost lijevih medija i udruga prema gorostasnom napadaču te gnjevni ispadi i uvrede upućene ženi koja je završila u bolnici, bili su sramotno gadljiv prikaz nedemokratičnosti društva u kojem neistomišljenici završavaju na kirurškom stolu Traumatološkog odjela.

Vijest o divljaštvu na Cvjetnom trgu tada je emitirana u 20. minuti HRT-ova Dnevnika, a teške ozljede gospođe Ružice Ćavar tek su usputno spomenute.  I to je bilo sve. A na taj teški, fizički napad, Sanja Sarnavka i Udruga B.a.B.e reagirale su ovako:

“Nećemo se očitovati niti stati u zaštitu gospođe Ružice Ćavar. Nije ona nemoćna bakica, nego vrlo agilna žena koja neumorno radi. Ona je sve samo ne nemoćna starica“.

SV/dnevno.hr