Hasanbegović: Dočekivale su nas u zasjedama, jugoslavenske, komunističke zastave, kao i 1945.

Pin It

Vrh difamacijske, domaće i međunarodne kampanje, klevetničke kampanje, protuhrvatske kampanje, koja  ima cilj ukinuti i zabraniti ovu komemoraciju. Međutim, to neće uspjeti jer se radi o nečemu što je više od simbolike. S jedne strane imamo hrvatski narod, a s druge strane podaničku hrvatsku elitu koja nije imala hrabrosti suočiti se s vlastitim narodom

Na početku Hasanbegović je  istaknuo kako je sve proteklo u najboljem redu i miru. 

"Kao i svake godine prošla je u miru i dostojanstvu, bez provokacija. To je poruka bleiburške Hrvatske duhovnim, mentalnim i političkim nasljednicima bleiburških egzekutora koji su pokušali provocirati hodočasnike i sve ljude na komemoraciji putem do Bleiburga. Dočekivali su nas u zasjedama kao i 1945. godine, jugoslavenske, komunističke zastave", rekao je.

Hrvatski narod ovdje je poginuo, a od glavnog političkog vodstva iste te zemlje, ni traga, ni glasa.

"Pola komemoracije ove godine prolazi u posebnom ozračju. Vrh difamacijske, domaće i međunarodne kampanje, klevetničke kampanje, protuhrvatske kampanje, koja  ima cilj ukinuti i zabraniti ovu komemoraciju. Međutim, to neće uspjeti jer se radi o nečemu što je više od simbolike. S jedne strane imamo hrvatski narod, a s druge strane podaničku hrvatsku elitu koja nije imala hrabrosti suočiti se s vlastitim narodom. Ta elita u subotu ima susrete sa 'spitzen-tutorima' u Zagrebu, a drugo krilo te iste podaničke elite susreće svog 'spitzen-tutora' u nedjelju, u Rijeci", istaknuo je Hasanbegović

Postoji mogućnost da se komemoracija sljedeće godine prebaci u Udbinu, Hasanbegović smatra da to ovdje neće biti slučaj.

"Komemoracija se nikada neće prebaciti u Udbinu. Organizatori su odlučili da ovdje bude komemoracija za sve one koji su život izgubili. Ovdje će se uvijek okupljati oni koji poštuju uspomenu na Bleiburg i poštuju najveću žrtvu hrvatskog naroda u povijesti", zaključio je.

direktno.hr