Konzervativci odlučili da neće podržati Kolindu Grabar-Kitarović

Pin It

Predsjednik HKS-a Marijan Pavliček potvrdio je Novom listu  da je Predsjedništvo njegove stranke u petak navečer usvojilo zaključak da Kolinda Grabar-Kitarović, koja itekako računa na glasove desno orijentiranih birača, neće na idućim predsjedničkim izborima imati njihovu potporu

Predsjedništvo Hrvatske konzervativne stranke usvojilo je zaključak da Kolinda Grabar-Kitarović neće na predsjedničkim izborima imati njhovu potporu.

Novi list neslužbeno doznaje da su na ovotjednom redovitom kolegiju svi prisutni savjetnici iznijeli stav da bi predsjednica Kolinda Grabar - Kitarović konačno morala javno reći da kreće po svoj drugi mandat, ali da je ona to otklonila.

Prema neslužbenim informacijama, ne postoji na Pantovčaku nikakav plan odnosno definiran datum kad će Kolinda Grabar-Kitarović objaviti da ulazi u izbornu utrku, a to onda, logično, potiče brojne spekulacije.

No, jedna je politička stranka već unaprijed donijela odluku da neće podržati kandidaturu aktualne predsjednice Republike. Posebno je to zanimljivo zato što je riječ o desnoj Hrvatskoj konzervativnoj stranci (HKS), čija je najistaknutija članica Ruža Tomašić na izborima za Europski parlament dobila u Hrvatskoj najviše preferencijskih glasova. Njezino je ime na listi Hrvatskih suverenista zaokružilo 70 tisuća birača.

Predsjednik HKS-a Marijan Pavliček potvrdio je Novom listu  da je Predsjedništvo njegove stranke u petak navečer usvojilo zaključak da Kolinda Grabar-Kitarović, koja itekako računa na glasove desno orijentiranih birača, neće na idućim predsjedničkim izborima imati njihovu potporu.

"Bila je to jednoglasna odluka našeg Predsjedništva. S obzirom na to da je malo tko već objavio svoju kandidaturu, ne možemo još nikoga podržati. Ali, smatrali smo potrebnim usvojiti zaključak da Kolindi Grabar-Kitarović, što se god događalo idućih mjeseci, HKS neće dati potporu", rekao  je Pavliček.

direktno.hr