Škoro: Nemam namjeru na Pantovčaku glumiti fotomodela

Pin It

Image result for miroslav Å¡koro

Nemam namjeru na Pantovčaku glumiti fotomodela. Mislim da je 20 godina dovoljno da vidimo da parlamentarni sustav u Hrvatskoj ne djeluje u pravom smislu te riječi i sve se svodi na to da jedan čovjek, koji je na čelu neke vodeće stranke, koalicije riješava iza 4 zida. Mene takav predsjednički mandat, u kojem predsjednik glumi gljivu, ne zanima. Predsjedniku mora biti omogućeno da pokrene neku incijativu

Drago mi je da sam danas u Sinju i dio ove velike tradicije. Ja ću biti nezavisni kandidat do kraja i svakome tko će željeti dati mi podršku itekako je dobrodošao ako se njegov, njihov ili njen program podudara s onim što ja tražim. A ja tražim malo ozbiljniju situaciju kada je u pitanju koncept predsjednika države - izjavio je pjevač i kandidat za predsjednika države Miroslav Škoro u Sinju te dodao: 

Nemam namjeru na Pantovčaku glumiti fotomodela. Mislim da je 20 godina dovoljno da vidimo da parlamentarni sustav u Hrvatskoj ne djeluje u pravom smislu te riječi i sve se svodi na to da jedan čovjek, koji je na čelu neke vodeće stranke, koalicije riješava iza 4 zida. Mene takav predsjednički mandat, u kojem predsjednik glumi gljivu, ne zanima. Predsjedniku mora biti omogućeno da pokrene neku incijativu. 

Škoro se dosada javnosti obraćao pretežito putem društvenih mreža, a danas je stao pred novinare koje je zanimalo zašto se zalaže za veće ovlasti funkcije predsjednika države.  - Trenutno se uloga predsjednika HR obavlja kao protokolarna, naglasio je Škoro.  Sadašnji sustav usporedio je s vinogradom koji je 20 godina isti, a ne daje grožđe. 

"Pokazalo se da nemamo sustav parlamentarne demokracije u pavom smislu. Jedan čovjek, obično onaj koji je na čelu Vlade, rješava sve - od ustavnih sudaca do čovjeka na naplatnim kućicama. Predsjednik koji će biti gljiva, takav me ne zanima", rekao je Škoro.  Istaknuo je da je uvijek dostupan javnosti i da ne izbjegava odgovore na pitanja. Obećao je da će u narednih pet mjeseci odgovoriti na sva pitanja. 

"Nemam namjeru ni sa kim polemizirati. Gospodin Milanović je sam imao potrebu nešto komentirati. Ako se sretnemo, razgovarat ćemo, zašto ne," komentirao je mogućnost da danas sretne Zorana Milanovića u Sinju.

Na pitanje kako komentira činjenicu da Kolinda Grabar-Kitarović još nije objavila svoju kandidaturu, odgovorio je: - Danas je lijep i sunčan dan, možda će danas. Rekao je da je u predizbornoj kampanji zadnjih 30 godina od kad nastupa na koncertima. Škoro smatra da je moguća njegova pobjeda već u prvom krugu. 

Na pitanje da komentira Thompsonov nastup u Splitu, Škoro je s osmijehom odgovorio: Sutra je Dan pobjede i domovinske zahvalnosti. Trebalo bi slaviti po cijeloj Hrvatskoj. Ne vidim zašto bi oko toga pravili ikakve probleme. Neka ljudi rade svoj posao, neka se slavi i pjeva po cijeloj Hrvatskoj. Predsjednica i političari su pozvani svuda, svi mogu ići gdje žele. Ja sam pozvan tu i tu sam i došao.  

VL