Zašto ne pišete što su meni učinili u kafiću? Došao je ovim kombijem i slučajno uletjeo na ‘četnički dernek’. Evo kako je prošao…

Pin It

“Smjesta su me počeli napadati, nastala je galama i prijetnje ružnim riječima: ‘Rekao sam ja što ovim braniteljima treba radit’… Isto ono što smo im radili u ratu! To je obična socijala’, provocirali su, a kada su prijetnje uzele maha, kad sam shvatio da je pred njima hrpa praznih boca i da su potpuno pijani, okrenuo sam se i izašao. Međutim, krenuli su za mnom…”

Potaknut incidentima u Kninu kojima se ovih dana pune novinski stupci, sa svojom pričom oglasio se predsjednik Socijalno-uslužne zadruge “Branitelj”, Davor Krnić:

“Postoje krajevi Hrvatske u kojima se danas osjeti dominacija pripadnika srpske nacionalne manjine gotovo jednaka onoj koju su imali 90-ih. Vjerujte, znam dobro o čemu govorim, jer iako sam hrvatski branitelj, usluge prijevoza i logistike odrađujem svima, pa tako i Srbima iz toga područja”, ispričao nam je Davor Krnić osvruvši se na  vrlo neugodno iskustvo koje je, obavljajući svoj posao, doživio u skradinskom zaleđu. Preciznije, u Bratiškovcima, kamo je kombijem braniteljske zadruge prevozio hladnjak.

“Potpuno pijani pjevali su o vojvodi Sinđeliću”

“Ostao sam bez signala pa sam parkirao kombi i ušao u jedini kafić u tome mjestu… Unutra su me dočekala četiri muškarca od oko 50 godina i jedan 20-godišnjak. Iz njihovih se grla orila pjesma o vojvodi Sinđeliđu… S obzirom na to da su vidjeli natpis ‘branitelj’ na kombiju, dobro sam im došao…”, opisuje nam Krnić napetu atmosferu koju je zatekao u bratiškovskom kafiću, a koja je eskalirala njegovim ulaskom:

“Smjesta su me počeli napadati, nastala je galama i prijetnje ružnim riječima: ‘Rekao sam ja što ovim braniteljima treba radit’… Isto ono što smo im radili u ratu! To je obična socijala’, provocirali su, a kada su prijetnje uzele maha, kad sam shvatio da je pred njima hrpa praznih boca i da su potpuno pijani, okrenuo sam se i izašao. Međutim, krenuli su za mnom…”, nastavio se prisjećati Davor Krnić.

‘Jedan od napadača bio je tenkist srpske vojske’

“Izletjeli su i počeli hodati za mnom, pokazivali su srednji prst i vrijeđali me. Otišao sam uplašen i ponižen, u nevjerici da ovakvo nešto opet proživljavam u vlastitoj zemlji”.

Davor Krnić kaže kako je naknadno doznao da je jedan od napadača bio tenkist u srpskoj vojsci, a mladi dečko koji je s njima bio u društvu, nije medijski nepoznat. Riječ je o mladiću koji je u šibenskoj srednjoj školi pretučen jer je na vratima ispisivao četiri slova C.

Krnić je slučaj prijavio policiji, a sve je ispričao i HVIDRA-i, no reakcija je izostala. Kako medijska, tako i reakcija institucija.

dnevno.hr