Tomašić: Nametanje stigme ustaštva hrvatskom narodu služilo je kao priprema za velikosrpsku agresiju

Pin It

Image result for ruža tomašić

Milorad Pupovac iz dana u dan sve više podsjeća na Raškovića, Babića i Martića koji su sličnom retorikom strašili pripadnike srpske manjine u Hrvatskoj i okretali ih protiv njihove domovine. Tad je nametanje stigme ustaštva hrvatskom narodu i državi služilo kao priprema za velikosrpsku agresiju, a da vladajući imaju hrabrosti i integriteta, priupitali bi Pupovca u čijoj je sad službi

Zastupnica u Europskom parlamentu Ruža Tomašić na svom Facebook profilu komentirala je izjave Milorada Pupovca koje je dao u petak u Hrvatskom saboru te ih je usporedila s onima koje su davali vođe srpske pobune u Hrvatskoj tijekom Domovinskog rata, Jovan Rašković, Milan Babić i Milan Martić. 

"Ne bih htio da ova zemlja doživi isto iskustvo koje je doživio jedan pokušaj u 20. stoljeću da se stvori hrvatska država, a koji je kolabirao i doživio sramotan kraj jer je bio temeljen na mržnji i nasilju prema Srbima", izjavio je u petak u Hrvatskome saboru predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac.

"Kako sada stvari idu, kako se dobar dio ljudi u ovoj državi, uključujući i one koji sjede s nama u Saboru, odnosi prema toj mogućnosti, ta mogućnost nije nerealna", dodao je Pupovac, nedvosmisleno povlačeći paralelu između Republike Hrvatske i NDH.

"Milorad Pupovac iz dana u dan sve više podsjeća na Raškovića, Babića i Martića koji su sličnom retorikom strašili pripadnike srpske manjine u Hrvatskoj i okretali ih protiv njihove domovine. Tad je nametanje stigme ustaštva hrvatskom narodu i državi služilo kao priprema za velikosrpsku agresiju, a da vladajući imaju hrabrosti i integriteta, priupitali bi Pupovca u čijoj je sad službi i zašto dolijeva ulje na vatru kad to nije u interesu ni srpske manjine ni hrvatske većine. Svako nasilje treba osuditi, a počinitelje kazniti sukladno zakonu, dok je politiziranje potpuno kontraproduktivno i stvara dodatne frustracije koje mogu uroditi samo novim nasiljem", napisala je Ruža Tomašić na svom Facebook profilu. 

direktno.hr