Vrhunac licemjerja: Osudili Pupovca, a podržali Plenkija koji ga pušta da radi što hoće

Pin It

Image result for shame

Održana sjednica predsjedništva Zajednice branitelja HDZ-a: Osudili Pupovčeve izjave i dali potporu Plenkoviću

U središnjici HDZ-a održan je redovni sastanak predsjedništva Zajednice branitelja HDZ-a “Gojko Šušak”. Sastanku je prisustvovao i predsjednik stranke Andrej Plenković.

“Na sastanku je Zajednica dala punu potporu premijeru na svim programima koje provodi”, kazao je nakon sastanka ministar branitelja Tomo Medved.

Jedna od tema ovog redovnog sastanka bile su i posljednje izjave Milorada Pupovca.

“On je donekle bio tema, ali tu je stranka, predsjednik stranke, nacionalni odbor, ministri kao i premijer – dali su jasnu izjavu, osudili su njegove izjave i rekli da su neprihvatljive”, kazao je predsjednik Zajednice branitelja HDZ-a ‘Gojko Šušak’, umirovljeni general-bojnik Miljenko Filipović.

“Predsjednik stranke se jasno izjasnilo o izjavama da su neprihvatljive i netočne”, dodao je Filipović.

Što se tiče izjava Milorada Pupovca, ministar Tomo Medved je rekao kako su “svi nazočni na sastanku jasno osudili neodgovorne izjave Milorada Pupovca i na taj način dali do znanja su su neprihvatljive, posebno ako govorimo u kontekstu nekakvih možebitnih povijesnih, rezivionističkih odnosa. Dakle, vrlo jasno su svi nazočni na sastanku osudili svaki oblik iznošenja neistine, odnosno eventualnih krivih konotacija protiv interesa Republike Hrvatske.”

Uoči sastanka, posebni savjetnik predsjednice za branitelje Ante Deur kazao je, odgovarajući na pitanje novinara o tome treba li raskinuti koaliciju s SDSS-om da novinari to “trebaju pitati onoga tko je sklopio koaliciju”, javlja N1. Upitan treba li biti prosvjeda u Vukovaru rekao je kako “o prosvjedima ne zna, ali je sigurno da svaki ratni zločin ne zastarijeva nikada”.

Izvor: narod.hr/N1