Karamarko podržao Penavinu inicijativu: ‘Oni koji su činili ratne zločine ne mogu biti slobodni i afirmirani ljudi’

Pin It

Tomislav Karamarko pridružio se koloni sjećanja u Vukovaru te je kazao kako je lijep osjećaj biti u gradu heroju. Složio se s gradonačelnikom Vukovara Ivanom Penavom da su institucije zakazale u procesuiranja ratnih zločina.

“Jako je lijep osjećaj biti ovdje. Ovo su trenuci pijeteta, šutnje i molitve za sve poginule. Za grad, žrtvu Vukovara”, rekao je Karamarko.

Istaknuo je kako podupire inicijativu gradonačelnika Ivana Penave u procesuiranju ratnih zločina.

“Apsolutno se slažem s gradonačelnikom Penavom da su institucije zakazale u koječemu, tako da podupiremo tu inicijativu, ali bitno je da pravna država to podupire jer neke stvari su dovedene do apsurda”, objasnio je Karamarko.

Dodao je kako oni koji su činili ratne zločine ne mogu biti slobodni i afirmirani ljudi i normalno raditi svoje poslove.

“Ratni zločini ne zastarjevaju”, zaključio je za RTL.

Rekao je i tko je kriv za to što se ratni zločini nisu procesuirali.

“Rekao bih da je hrvatska država zatajila u kontinuitetu u tom smislu održavanja i čuvanja svog digniteta samopoštovanja”, pojasnio je Karamarko.

Karamarko naglasio kako je on u svom mandatu počeo raditi neke stvari koje bi riješile taj problem, ali su “prekinute na način na koji su prekinute”. Najavio je i kako u sljedećem periodu slijedi izjašnjavanje kako će nastaviti rješavati taj problem.

Nije se htio izjasniti o predsjedničkim kandidatima te koga podržava, a na pitanje što misli o Škori, rekao je “Ništa”.

Izvor: narod.hr/RTL