Marsovci teroriziraju po Međimurju

Pin It

Image result for romi medjumurje teror"

Ministrica bi protiv međimurskih "terorista" provodila »dodatne mjere obiteljsko-pravne zaštite«!

Te naše drage manjine. I srpska, i talijanska, i bošnjačka, i romska… Da, romska. Više se ni ne smije reći drukčije. Pleonazam "rom" istisnuo onu prijašnju riječ "…….".

U javnosti, jer u svakodnevnom životu ljudi i dalje govore kako su naučili. I imaju i imali su pravo pripadnici te manjine preimenovati se u Rome, isto kao što imaju pravo Muslimani preimenovati se u Bošnjake. Samo je loše ako ta promjena imena – očito kako bi se izbjegla kriza identiteta – ne čini ništa na kvaliteti življenja tih koji su se preimenovali. A naši novoimenovani manjinci u Međimurju ostadoše i dalje problematični. Vrše teror po toj najsjevernijoj hrvatskoj zemlji.

TEROR U MEĐIMURJU Starije ljude pljačkaju i tuku, policija je nemoćna, žrtve su prestale i prijavljivati napade, a svi su šokirani tko su počinitelji

O tomu teroru piše i Jutarnji list 30. XI. 2019. (https://www.jutarnji.hr/vijesti/crna-kronika/teror-u-medimurju-starije-ljude-pljackaju-i-tuku-policija-je-nemocna-zrtve-su-prestale-i-prijavljivati-napade-a-svi-su-sokirani-tko-su-pocinitelji/9687964/): »TEROR U MEĐIMURJU Starije ljude pljačkaju i tuku, policija je nemoćna, žrtve su prestale i prijavljivati napade, a svi su šokirani tko su počinitelji U Međimurskoj županiji - pljačke obiteljskih kuća i fizički napadi na starije i nemoćne. U cijeloj priči šokira to što su među počiniteljima djeca, piše HRT, a žrtve su nemoćne. Čak i više ne prijavljuju napade...« Jeste li iz ovoga naslova i podnaslova mogli shvatiti tko to vrši teror po Međimurju? Dakako, da niste. Prva vam je pomisao da su u pitanju neki teroristi. Nisu migranti, nego teroristi. Nisu "teroristi" samo odrasli, nego i djeca. Dakle, u pitanju je dječji terorizam u Međimurju.

Idemo dalje. U nastavku JUL daje imena seljaka koje teroriziraju neimenovani teroristi, ali nema imena i prezimena tih "terorista" među kojima su i djeca. Žale se Franjo i Jelena Kolarić iz Gardinovca kako ih je lopov usred bijela dana napao sjekirom. Terorist sa sjekirom! Primitivan terorist! Žali se i Ana Pepelko da su joj teroristi provalili u kuću, uzeli sve što su htjeli i iza sebe ostavili sve razbacano. »I to nije prvi put«, žali se Ana. Napali su osamdesetodevetogodišnju staricu. Provalili u kuću i napali ju teroristi. »Osam vrata su razbili, slagao sam rešetke, rešetke su razbili, švasal sam, ali ne štiti, to je badavo«, jada se Mijo Strahija.

Čitajući dalje "autorski članak" Jutarnjega lista (u JUL-u se čak boje i novinara potpisati) saznajemo da djeca mlađa od 14 godina vrše teror po Međimurju. Imamo i izjavu Zdravka Kolarića iz Policijske postaje u Prelogu. Iako ne piše, pretpostavljamo da je policajac, a ne domar. Kolarić, valjda policajac, žali se da »nema adekvatne reakcije sustava prema njemu i njegovoj obitelji i on nastavlja i dalje činiti kaznena djela«. Ovo "prema njemu" i "njegovoj obitelji" odnosi se na djecu "teroriste". Žali se da i kad ih uhite, te "teroriste", oni su već sutra na cesti. Nitko im ništa ne može. U Centru za socijalnu skrb – ne piše u kojem mjestu – samo ponavljaju naučeno da "djeca teroristi" »dolaze iz disfunkcionalnih obitelji, roditelji za njih ne mare ili ih čak i potiču na krađe, a u odgojnim ustanovama za njih nema mjesta«. Kao da nismo znali da je sustav u cijelosti zakazao. Korektno u JUL-u pitali su za mišljenje o međimurskim "teroristima“ i ministricu za demografiju, obitelj i socijalnu politiku Vesnu Bedeković, i rekla im da je "upoznata sa slučajem" i da je riječ o djeci s "rizičnim ponašanjem" (kao, nismo znali!), te da treba – ovo je najzanimljivije od Virovitičanke – »provesti dodatne mjere obiteljsko-pravne zaštite«. Svašta! Bedekovićka bi protiv međimurskih "terorista" provodila »dodatne mjere obiteljsko-pravne zaštite«. Zna ministrica svoj posao. Ni najmanje ju ne brine što »mještani pljačke i napade više i ne prijavljuju jer - zaključuju - nema smisla«, kako piše JUL.

I još uvijek ne znamo tko su ti međimurski »teroristi«. Odgovor smo ipak nekako – na slamčicu – dobili i od prestrašenih čitatelja. Pogledajmo neke komentare malo hrabrijih čitatelja Jutarnjega lista:

Davor Ilić

Ma Cigani.

Marko Pintarić

Nevenka Nikolić pošto su mi komentare obrisali vjerojatno zato jer sam izrijekom imenovao dotičnu manjinu, onda da preformuliramo... znači ovdje u ovom slučaju se radi o isključivo konkretnoj manjini, malo tamnije puti koja maltretira i pljačka autohtono stanovništvo Međimurja.

Slavko Slav Lapici

Sad se boje reći koje su narodnosti ta djeca rezbojnici... jer zna se tko tamo vrši teror i protiv koga je narod već radio prosvjed

Nina Horvat

Jučer je bilo na tv, ali nijedna riječ čija su to djeca, a zna se čija su. Nedaj Bože da su hrvatskog branitelja, kako se bi onda pisalo

Nenad Adam Franušić

Zašto ste sve aktere iz akcije pasoš imenovali imenom i prezimenom, a ovima ne mozete ni nacionalnost napisati.

Ivan Oroz

Gdje je Kajtazi? Non stop kmeči i traži veća prava za cigane a ne vidi i ne čuje što čine. Ako uđu u moje dvorište ni dragi Bog ih ne će spasiti pa neka Kajtazi i dalje prima zahvalnice. Uručiti zahvalnicu oficiru, odnosno majoru JNA koji je 91-e pucao po Velikoj Gorici iz kasarna Pleso može samo budala. Takvima kao njemu ne bih se smjelo dozvoliti da pristupe u bilo koju državnu instituciju.

Joso Laća

Nisu to Cigani iliti Romi, nego Marsovci. U normalnim zemljama kad ti lopovi, makar bili i Marsovci, upadnu nepozvani u kuću, imaš ih pravo ustrijeliti, a u nas zbog političke korektnosti ne smiješ ih ni imenovati.

Vid Hinković/hrvatski-fokus.hr