Komunističko-gender-liberalna himera kruži Hrvatskom

Pin It

Image result for rijeka petokraka

Povodom najave pojave zvijezde petokrake u Rijeci na neboderu i iste koja se već ukazala na jugoslavenskoj zastavi na ulici, u zatomljenom, prigušenom, cenzuriranom dijelu javnosti nastalo je čuđenje, negodovanje, čak i panika. Straši se od očitog na svjetlu dana filokomunizma, petokrake manije, jugofilije…

Onaj njezin dio koji se još sjeća što su oni osamdesetih i naročito ranih devedesetih ovdje  značili, a naročito što su činili: Ćelije, Vukovar, Škabrnja… Stvari su se dodatno usložile nakon različitih performansa priređenih za otvorenje cjelogodišnjeg festivala RI EPK 2020. Tako je izveden (post praizvedba?!) GMO 'Nikola Šubić Zrinski' (genetski modificirana opera). U njoj je proveden idealno tipski povijesni revizionizam prema načelima ideološke lib-kom himere (liberalno komunističke, a ima tu još poneki „rep“, recimo središnji europski „kršćansko demokratski“, i dr.). Tom ideološkom čudovištu, komunističko-liberalnoj himeri, revizionizam je, čak i revizionističko prepjevavanje jedne opere, dopušten dok tzv. desničarima ni potraga za istinom u povijesti, ni u bližoj ni u daljoj, ni u ludilu nije.

Bio je još i taj noćni slet na moru, kopnu i na nebu (vatromet) ponajviše nalik, recimo, onim u Sjevernoj Koreji, najmlađi su. Bilo ih je još, raznih sletova i sličnih masovki u povijesti komunizma, fašizma, nacizma, pa opet komunizma, nu oni su se, za razliku od ovoga, kao umjetničko-ideološki performansi, održavali po danu. Slet k'o slet, koga briga, mene nije. Što bi rekla aktualna ministrica kulture, „umjetnička sloboda“. Za porezne novce europske, hrvatske, riječke, dodajem, dobivene surovom (marksističko-lenjinistički rečeno) eksploatacijom „klasa i masa“ i pojedinaca, pravnih subjekata itd. Zato, ako nikako, smijemo slobodno otvoriti gubec kao porezni obveznici barem reći - neinventivno. Ima još i neki Matanićev spot (špot?) o RI EPK 2020 iz kojega samo uočio kako je i u njemu, kao i svojedobno na otvaranju onoga tunela između Italije i Švicarske  nastupio – Vrag, što je i razumljivo jer svaki se vrag najviše voli napajati na proračunima.

Himerina djeca u mediji i politici

Ostavimo, zasad po strani ove (neke od) ekspozicije koja nam je podarila lib-kom (kom-lib) himera - godina je duga, bit će ih još, pa i strahove i čuđenja i prosvjede (slabašne) tog cenzuriranog dijela javnosti i posvetimo se njenoj mediji i politici. Naravno da ih hvale i slave, ali se ustvari daleko više bave onima kojima se ideološki performanski, ovlaš presvučeni u „kulturu“, ne dopadaju. Za te  medijske i političke aktiviste performansi na otvaranju RI EPK 2020  stvar su slobode stvaralaštva, ali eventualna kritika i neslaganje s njima jednostavno su zabranjeni. [Napomena, ako si talentiran, baviš se umjetnošću, ali ako imaš samo volju (za moć) za umjetničko stvaranje, a ne ide, primiš se performansa, što može svaka šuša, samo joj se problem dosjetiti.] Fundamentalnog li novog totalitarizma nastalog iz i od totalitarizama dvadesetog stoljeća: komunizma (boljševizma), fašizma, nacizma, komunizma poslije pobjede nad fašizmom i nacizmom. To je glavna nit tih mutacija, a zaostalo je još nešto krljušti od liberalizma te se usput pridodaje ono seksualno, ustvari rodno. Toliko iz evolucije ove himere koju sada možemo nazvati i komunističko-gender liberalnom (skraćeno, KGL). Izgleda složeno, a tako je prozirno, poput meduze.

I samo još malo, doduše primitivne ilustracije kako u mediji djeluju njezina djeca. Primjer: e-JL 3. 2. 2020. Robert Bajruši, Labirnt politike. Pa kaže: „Gore od jugonostalgičara su desničari koji manipuliraju istinom, a to što su neuki čini ih još opasnijima“ - uki, učevni Bajruši. I tako smo kod pojma „desničari“ koji izvire iz komunističke kralježnice KGL himere, naime „desničari“ su svi i svi mogu biti i svi su njezina meta. Njih se eksterminira ili su već eksterminirani u virtualnosti, a ostaje im da se samoubiju u stvarnosti, na tlu ili će ih, kad tamo dospiju i tamo eksterminirati himerina djeca. U virtualnosti, medijima politici, a bogme i u tzv. pravnoj državi posvemašnja je cenzura, u obliku tzv. političke korektnosti pa nikome više ne smijete reći što ga ide - zatući će vas himerina djeca. Samo se još „desničarima“ može sve, a desničari su svi oni drugi, naročito, primjerice, branitelji, a posebno invalidi Domovinskog rata (HVIDRA). Oni su em „desničari“, em su „neuki“ pa se ne može čekati da prirodno „odu“ već ih treba što prije.

Ali zato ima ono drugo „Građanska Hrvatska može biti ponosna na subotnji program na subotnji program proglašenja Rijeke Europskom prijestolnicom kulture“. Da „građanska Hrvatska“ ili bilo koja druga „građanska“ država gdje je vladala himera - od boljševizma, preko fašizma, nacizma, i natrag uključujući i jugoslavenski komunizam jednostavno nije postojala, bila je, na različite načine uništena u korijenu i zabranjena. Ako su pak današnja „građanska Hrvatska“ himerina djeca Robert Bajruši, Jurica Pavićić, Matanić, Frljić, Antiša Tomić, Dežulović, Vedrana Rudan, Veljko Obersnel… Fala, ne treba, uostalom to znači kako je nema. Tako, eto, učevna himerina djeca manipuliraju s istinom.

Mato Dretvić Filakov/hrvatski-fokus.hr