Nakon Hebranga još 4 generala, 2 brigadira i 1 pukovnik napustili Hrvatski generalski zbor

Pin It

Četiri generala, dva brigadira i jedan pukovnik istupili su iz Hrvatskog generalskog zbora nezadovoljni ponašanjem te udruge u aktualnim događajima. Pismo su HGZ-u poslali 2. svibnja 2020. godine, navodi portal.braniteljski-forum.com. U pismu navode:

“Poštovani članovi udruge građana Hrvatski generalski zbor, sukladno Statutu HGZ-a i odnosu udruge prema situaciji i društvenim pojavama ne osjećamo više svrhu i potrebu našega članstva i djelovanja u udruzi građana kojoj smo dragovoljno pristupili te naše članstvo smatrajte završenim s datumom naznačenim na dopisu.

Generali: Željko Glasnović, Željko Šiljeg, Miljenko Lasić, Ivica Primorac

Brigadiri: Stjepan Gašljević, Ivan Ančić

Pukovnik Ivica Tomić”

General Glasnović je napomenuo ako nije do sada isključen iz udruge da ovim dopisom i službeno prestaje njegovo članstvo u HGZ-u.

Podsjetimo, dr. Andrija Hebrang podnio je nedavno neopozivu ostavku na članstvo u Hrvatskom generalskom zboru (HGZ) jer je, smatra, Zbor odustao od svojih principa i izvijestio ga da se neće javno oglasiti na, ustvrdio je, najteže blaćenje legalne braniteljske postrojbe HOS-a od strane Zorana Milanovića.

Za Narod.hr pojasnio je svoju odluku:

“Zbor koji bi trebao biti krovna udruga hrvatskih branitelja ne reagira na blaćenje u medijima, već kukavički podvija rep. Moja ostavka nije ishitrena, razmišljao sam već u dva navrata o njoj. Prvi puta kada je izbačena Tuđmanova bista iz Ureda te drugi put kada je Bandić htio dati nagradu Budimiru Lončaru, no ovo je kulminacija i preko toga ne mogu prijeći”, istaknuo je Hebrang.

Izvor: narod.hr/portal.braniteljski-forum.com