SOA je u dobrom dijelu organizirana na principima Udbe

Pin It

SUPROTSTAVIO SE UDBI I SVJEDOČIO: Prijetili meni i kćerima, a Cvitan i Lozančić sve znali

U emisiji Drugo mišljenje gostovao je diplomirani pravnik Ivan Krmpotić, svjedok na suđenju u Muenchenu Perkoviću i Mustaču. Govoreći o suđenju protiv Udbe, Krmpotić otkriva kako su njegovoj obitelji prijetili, a od hrvatskog sustava nije bilo pomoći.

Nadao se, kaže, kako njegovo svjedočenje neće javni podatak prije vremena, no za svjedočenje se doznalo, a onda su krenule prijetnje.

“Ja imam dvije kćeri, jedna radi na nivou Grada Zagreba. Prijetili su joj da nekako utječe da ja ne idem u Muenchen svjedočiti. Na kraju su joj prijetili da će joj čak ubiti dijete. Onda su prijetili i drugoj kćeri, koja je radila na HRT-u. Obje su dobile otkaz. Meni su provalili u zgradu, ulazna vrata, strgali poštanski sandučić, ubacili jednu ceduljicu na kojoj piše ‘Pokušaj da svjedočiš’.

Obavijestio je o tome policiju, kaže.

“Uplašio sam se, ali sam se telefonski javio državnom odvjetniku u Njemačkoj. Rekli su mi da će doći po mene i da će mi pružiti zaštitu koju ovdje nisam mogao dobiti“.

Obavijestio je tada, kaže, i državnog odvjetnika Dinka Cvitana, no od toga nije bilo pomoći.

Samo svjedočenje u Muenchenu je sramota za hrvatsku državu, smatra, a za to su krivi Ivo Josipović, Zoran Milanović i ostali koji su glasovali za Lex Perković.

“Osim Ranka Ostojića, koji je bilo vrlo aktivan u progonu,  kao i tadašnji ministar pravosuđa Orsat Miljenić, valja spomenuti i šefa SOA-e Dragana Lozančića. On je sve znao i raspolagao je sa svim relevantnim podacima. Sve ovo što se desilo nama svjedocima i našim obiteljima je u organizaciji SOA-e“, kazao je Krmpotić.

SOA je u dobrom dijelu organizirana na principima Udbe, zaključio je Krmpotić.

Autor: dnevno.hr