Skandal na Mirogoju: Dr Hasanbegoviću zabranili polaganje vijenca za žrtve Bleiburga

Pin It

Naredbodavac Plen Kim-un, izvršitelj Sova, režija Njo-njo?

Prema riječima saborskog zastupnika dr. Zlatka Hasanbegovića, danas mu je na Mirogoju zabranjeno polaganje vijenca za bleiburške žrtve, u sklopu protokola koji je organiziran pod pokroviteljstvom Hrvatskog sabora!

“Ovdje imamo još jednu travestiju Plenkovićeve vladavine i slučaj bez presedana,“ izjavio je dr. Hasanbegović i napomenuo: “Sabor je pokrovitelj ove komemoracije, a saborski protokol je saborskom zastupniku zabranio sudjelovanje u službenom dijelu!“

Dr. Hasanbegović je otvoreno optužio Andreja Plenkovića da stoji iza skandala, dok je kao glavnog izvršitelja imenovao notornog Vladimira Šeksa. Neizravno je prozvan i Gordan Jandroković jer bez režije saborskog protokola, skandal se sigurno ne bi dogodio...

Dr. Zlatko Hasanbegović bio je vrlo cijenjeni zamjenik predsjednika Počasnog bleiburškog voda, koji je u međuvremenu stavljen pod Šeksovu kontrolu pa ga je bivši ministar kulture napustio.

Skandal na Mirogoju potvrđuje još jednu informaciju, koju je prije tri dana objavila Bujica; u srijedu je iznenada otkazan i međunarodni znanstveni simpozij o Bleiburgu, koji se pod nazivom 'Ubojstva u znaku crvene zvijezde' trebao održati u Zagrebu, uz sudjelovanje video vezom brojnih povjesničara iz nekoliko europskih zemalja. Simpozij je trebala prenositi i HRT, no, iz PBV-a su obavijestili javnost kako je skup otkazan, navodno, zbog korone. Ipak, redakcija Bujice dobila je informacije da je riječ samo o izgovoru. Pravi razlog za otkazivanje simpozija, prema pouzdanim izvorima, je nezadovoljstvo koje je nekim ljudima iz PBV-a neslužbeno iskazao Gordan Jandroković, kada je čuo da će jedan od glavnih govornika o Bleiburgu biti povjesničar Hasanbegović.

Velimir Bujanec