Vukovar: Plenkovićev komesar u lovu na 'žetončiće' !

Pin It

Iako je dan nakon povijesne pressice Ivana Penave, šef HDZ-a i Vlade Andrej Plenković samodopadno izjavio kako su lokalni izbori za godinu dana, činjenica da je njegova partija vanparlamentarna u Gradu heroja, nikako mu dobro ne sjeda. Zato je iz zagrebačke središnjice već pokrenut veliki lov na potencijalne 'žetončiće' u Gradskom vijeću Grada Vukovara!

Za kupovinu prebjega, zadužen je Plenkovićev komesar i specijalist za stambeno zbrinjavanje politički podobnih – Nikola Mažar. Iako raspolaže golemim resursima, Mažar je za sada - potpuno neuspješan.

Prema slavonskim izvorima Bujice, na meti Plen Kim-unovog komesara za Vukovar, prvo su se našli hrvatski branitelji srpske nacionalnosti i gradski vijećnici Savo Manojlović i Radivoj Đurić. Naš izvor nas uvjerava kako su to čestiti branitelji i nepotkupljivi vijećnici te da nisu podlegli pritiscima niti su pristali izdati Ivana Penavu i građane Vukovara, kao što ih nisu izdali niti '91. godine.

Nezadovoljni komesar Mažar nakon toga se obratio za pomoć glavnom slavonskom mistriji, a ovaj je brzo u akciju uključio svog osječkog klona, vezanog uz jednu provincijalnu televiziju, koju gladatelji već zovu 'Sova TV'. Vijećnike su počeli nazivati i neki “novinari”, koji su krajem osamdesetih i kasnije, tijekom napada JNA i četnika na Osijek, bili doušnici KOS-a, a za “pritiskanje“ je angažiran i jedan bivši vukovarski milicajac, poznat po minival frizuri iz vremena prije korone...

Ne uspije li prikupiti barem dva-tri 'žetončića', Nikoli Mažaru ozbiljno bi mogla biti ugrožena zagrebačka fotelja, a propadne li specijalni rat 'Sova televizije' protiv Ivana Penave i dr. Miroslava Škore – u vrlo neugodnoj situaciji mogla bi se naći i jedna kontroverzna poslovna grupacija iz Osijeka, koja kao nagradu za paraobavještajne i kvazi-medijske aktivnosti, očekuje oprost od kaznenog progona, koji im je obećao srediti 'Veliki meštar hrvatskog pravosuđa'.

Velimir Bujanec