Plenković ostvario prijetnju iz Okučana?

Pin It

Na obilježavanje Dana Oružanih snaga nisu pozvani predstavnici braniteljskih udruga, jer se Milanović bojao da opet ne dođu s oznakama HOS-a?! Da sam to znao, to bih spriječio – komentirao je Andrej Plenković “incident” u Okučanima, iz kojih je lijevi predsjednik Zoran Milanović demonstrativno otišao, tijekom obilježavanja pobjedničke akcije ‘Bljesak’, kada je ugledao naše ratne veterane s oznakama HOS-a.

Čini se kako je danas premijerova prijetnja i ostvarena… Prema pouzdanom izvoru Bujice iz braniteljskih krugova, na obilježavanje Dana Oružanih snaga, HV-a i Hrvatske kopnene vojske, po prvi puta u protokol nisu uključeni predstavnici braniteljskih udruga, od kojih su mnogi prije 29 godina bili na stadionu u Kranjčevićevoj, kada su se 28. svibnja 1991. godine, kao ponosni pripadnici ZNG-a, postrojili pred našim Vrhovnikom dr. Franjom Tuđmanom.

Predstavnici institucija aktualne vlasti danas su položili vijence na Mirogoju i u Kranjčevićevoj, a Dan OS RH obilježen je na Hrvatskom vojnom učilištu, u nazočnosti lijevog predsjednika Zorana Milanovića, koji je javnost opet sablaznio novim nepromišljenim i bahatim izjavama…

U ime premijera, u protokolu je kao izaslanik, sudjelovao Tomislav Ivić iz MORH-a, koji je lani u Plenkovićevo ime, vijenac odnio i na Sutjesku. Na Sutjesci su bili predstavnici tzv. antifašističkih boraca Titove Jugoslavenske armije, ali u Kranjčevićevoj i na Mirogoju danas u sklopu službenog protokola, nisu bili hrvatski ratni veterani iz Domovinskog rata! Oni su svijeće svojim suborcima zapalili sami, u vlastitom aranžmanu.

Nije poznato hoće li se vladajući za ovaj skandal pokušati opravdati koronom, dok se, s druge strane, ipak stječe dojam da su braniteljske udruge bile nepoželjne, kako pojedinci opet ne bi došli s oznakama HOS-a, čime je Andrej Plenković na neki način, zaštitio Zorana Milanovića i njegove izaslanike - pa nisu morali bježati sa svečanosti…

Bujici je iz istih braniteljskih izvora potvrđeno da je državni protokol kontaktirao samo vodstvo Zbora udruga hrvatskih gardijskih postrojbi, no, oni su, navodno, odbili sudjelovati u Plenkovićevom i Milanovićevom igrokazu, iz solidarnosti prema ostalim veteranskim udrugama, koje nisu pozvane.

Velimir Bujanec