Hoće li odgovarati oni koji su Karamarka maknuli radi pogodovanja mađarskim interesima?

Pin It

Ako je Karamarko morao otići zbog toga što je tvrdio da arbitraža nema smisla jer će završiti na našu štetu, kakve bi tek političke konsekvence trebao snositi aktualni predsjednik Sabora Božo Petrov zbog lažnih tvrdnji da dobro stojimo u arbitraži.

Bivši predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko morao je napustiti politiku, (je li trajno ili privremeno, ne zna se), ne samo zbog marketinške suradnje  njegove supruge Ane Karamarko s lobistom MOL-a Jozom Petrovićem nego, i prije svega, što se zalagao da se hitno donese odluka o odustajanju od daljnje arbitraže u slučaju Ina – MOL.

Sada neposredno nakon odluke o arbitraži zbog koje je Karamarko morao otići ispada, kao što je to dobro primjetio Ivan Pernar, da je bivši šef HDZ.a i jedini protivnik arbitraže bio u pravu kada je rekao da arbitražni postupak nema smisla i da se treba povući iz njega (jer će završiti na našu štetu)”.

No, za razliku od njega aktualni predsjednik Sabora Božo Petrov, čovjek koji je inače (s)rušio Karamarka, još je u svibnju ove godine samouvjereno tvrdio kako Hrvatska ima dobre izglede na međunarodnoj arbitraži koju je bivša vlada pokrenula u slučaju INA-e: “Mogu reći da sam brifiran kao potpredsjednik Vlade da imamo razloga biti optimistični oko ishoda te arbitraže. Bilo kakve druge informacije koje se pojavljuju u medijima, mene stvarno interesira tko je njih brifirao”, tvrdio je tada, ‘dobro brifirani’ tadašnji potpredsjednik Oreškovićeve Vlade i čelnik Mosta Božo Petrov.

Sada bi, kada je Hrvatska izgubila arbitražni spor protiv MOL-a, bio red da Petrov kaže tko ga je to tako dobro brifirao kao potpredsjednika Vlade i hoće li netko potegnuti i pitanje političke odgovornosti aktualnog predsjednika Hrvatskog sabora, zbog dezinformiranja hrvatske javnosti oko arbitraže.

Ako je Karamarko morao otići zbog toga što je tvrdio da arbitraža nema smisla jer će završiti na našu štetu, kakve bi tek političke konsekvence trebao snositi Božo Petrov zbog lažnih tvrdnji da dobro stojimo u arbitraži kojima je mjesecima obmanjivao hrvatsku javnost.

Autor: Damir Palmeta/dnevno.hr