General Sačić: Sve protuhrvatske štetočine treba procesuirati

Pin It

General Sačić: Pravi neprijatelj je danas “unutrašnja bagra” poput ...

KRIMINALNE zlotvore i protuhrvatske ŠTETOCINE treba bezuvjetno kriminalisticki i kaznenopravno istraziti , prema potrebi..u interesu Pravde i provedbe ustavnih i kaznenopravnih nacela, prema zakonskim uvjetima i uhititi..procesuirati..I to sve one koji su na bilo koji nacin sudjelovali u planiranju, osmisljavanju ,izvrsenju i konacnom dovrsenju megakoruptivnih kaznenih djela na stetu hrvatskog naroda..

hrvatskog Proracuna..u iznosu od cak : milijardu i pol kuna -godisnje ..I to , poticanjem tzv.obnovljivih izvora energije..otkupom el.struje proizvedene vjetroelektranama.ali, ne po tada uobicajenoj cijeni od 45 Eura/ mW..vec po " privilegiranom" otkupu od cak 95 Eura/mW...( iako za to nisu bili ispunjeni svi jasno propisani zakonski uvjeti) No, unatoc toga, sve su to odobrili, na zadnjoj sjednici prethodne..tadasnje Vlade: ministar Vrdoljak..i tadasnji predsjednik Milanovic..A u novom sazivu Vlade sve to je stopirao ministar Dobrovic..No,nakon njegove smjene i protjerivanja Mosta iz Plenkoviceve Vlade..novoimenovani ministar Čoric opet je sve ovo stavio pravno u punu funkciju ..Prema prvotno zamisljenom Planu i već zaživljenoj Odluci prethodne Vlade Milanovica i min. Vrdoljaka.

Osim obilne dokazne dokumentacije, svjedoci ovih mega kriminalnih operacija su , kako je i vidljivo hrvatskoj javnosti, ministri Dobrovic...i nekadasnji ministar te Potpredsjednik Vlade,g.R.Čačic..Nema nijedan pravni razlog da se nad osnovano sumnjivim , potencijalnim optuzenicima ,ne pokrene zakonom definirana istraga..Radi utvrdivanja njihove mozebitne kaznene odgovornosti pred hrvatskim sudovima. U tom smislu dajem punu potporu neovisnom istraziteljskom timu i radu tijelima kaznenog progona u RH.

P.S. Jel se netko sjeca pravnog instituta Haaskog Suda ( i C. Del Ponte) o tzv. zapovjednoj odgovornosti nasih proslavljenih ratnopobjednickih vojnih i policijskih zapovjednika iz DOR-a ???

Željko Sačić