Korist od naručenih protusrpskih natpisa ima jedino srbijanski rezident, Milorad Pupovac

Pin It

Što HDZ radi s Pupovcem to znaju samo Ivo Sanader i Andrej Plenković, jedan je već u zatvoru, ali je nažalost optužen za krivi grijeh, drugog čeka katran, perije i greda i to od ovih istih koji ga sada slave i veličaju. Ne može se suradnja s manjinama u Hrvatskoj graditi s tipovima poput Milorada Pupovca, mrziteljima Hrvatske

Nikako se za antisrpske grafite ne smije okriviti hrvatske pravoslavce ili one koji se osjećaju pripadnicima srpske etničke manjine u Republici Hrvatskoj, ali su lojalni građani Republike Hrvatske. Njima je domovina Hrvatska i mnogi su je oružjem branili za vrijeme srbijansko-četničke agresije na Hrvatsku.

Sve vrijeme, a prošla su desetljeća, više je nego razvidno da samostalna i suverena Republika Hrvatska nije bila po volji Partiji, bilo da je imenujemo SKH/J i SDP, jer nije li Partija izašla iz Hrvatskog sabora 21. lipnja 1991. kad se izglasavala hrvatska samostalnost?

Hrvatska država nije bila po volji ni velikosrpstvom zadojenom srpskom manjinom u Hrvatskoj. I jedni i drugi nisu nikad prihvatili ideju hrvatske državotvornosti, a poslije činjenicu da Hrvatska jest samostalna i suverena država, zato ne prestaju rovariti ne bi se Republika Hrvatska bitno nagrizenog suvereniteta vratila u okrilje „treća Jugoslavile“, „Zapadnog Balkana“, Regijona... i kako se već ne zovu ti veleizdajničke političke tvorevine. Na istoj je liniji i Republika Srbija, agresor na Hrvatsku i ta agresija nema veze s Slobodanom Miloševićem ili Aleksandrom Vučićem već je to proces posljednjih sto pedeset godina od „Načrtenja“ naovamo, i dio memoranduma SANU 1 i SANU 2, a povrh svega svetosavska ideja „prisajedinjenja zapadnih srpskih zamalja“, tj. BiH i Hrvatske.

Republika Srbija, SPC, hrvatska Partija, dalmatinsko orjunaštvo i domaći srbočetnici na istoj su strani i rade na istoj zadaći: rušenju hrvatske državnosti i priključenju Hrvatske srpsko-srbijanskim integracijama. Kod Republike Srbije riječ je o agresiji na Republiku Hrvatsku drugim načinom, tj. hibridnim ratovanjem. Svetosavska SPC u Republici Hrvatskoj, SDPartija i srbočetnici s Miloradom Pupovcem na čelu su petokolonaši. To je stanje stvari posljednjih trideset godina: Hrvatska pod neprestanim napadom njezinih neprijatelja.

Što HDZ radi s Pupovcem to znaju samo Ivo Sanader i Andrej Plenković, jedan je već u zatvoru, ali je nažalost optužen za krivi grijeh, drugog čeka katran, perije i greda i to od ovih istih koji ga sada slave i veličaju. Ne može se suradnja s manjinama u Hrvatskoj graditi s tipovima poput Milorada Pupovca., mrziteljima Hrvatske Zamislimo da svaka manjina u Hrvatskoj ima jednog takvog? Naivna i zavedena talijanska manjina ozbiljno se tome približila.

Treba se prisjetiti „Poljudske svastike“. Nije nikad pronađen počinitelj, jer se (namjerno) tražilo na krivome mjestu. Kad je razvaljena grupa „Labrador“ tražilo se na pravome mjestu i našlo se, jer je prepoznat potpis KOS-ove agenture i njezini ciljevi u Hrvatskoj. Rijetko je kad riječ o pustopašnim navijačima, na primjer slučajevi u Đevrskoj i Uzdolju kod Knina, a to se naročito pokazalo točnim na slučaju „Škalamera“ kad se KOS-ova akcija kompromitacije „riječkog ustašluka“ vodila iz srbijanskog konzulata u Rijeci, a upotrebljen je podoficir JNA Dobrivoj Arsić i sud u Rijeci – sve kako bi hrvatski i srbijanski mediji dobili priliku rastrubiti o srpskoj ugroženosti u Hrvatskoj. Nakon slučaja „Škalamere“, kad su građani u obranu istine masovno izašli na ulicu, vladalo je malo zatišje, ali je isti modus operandi upotrebljen prošli tjedan protusrpskim natpisom u Kustošiji. Opet su „labradorci“ ilu KOG štakori proigrali navijače, i sve je toliko namješteno da se tamo „slučajno“ zatekao čak i pravi fotoreporter, a naivna i budalasta hrvatska mladost navijača izručena je medijskom linču.

Ali zato nije pronađen autor protusrpskog natpisa u Svetoj Klari (Serbian family tree) i u Boroviju kraj Zagreba. Ista ruka i dobro poznati, a nikad obznanjeni potpis kao kod „Poljudske svastike“ ostat će za javnost nepoznat.

Korist od tako naručenih protusrpskih natpisa ima srbijanski rezident, Milorad Pupovac, i njegovo samo naizgled umiveno četništvo. Izvođači „radova“ s protusrpskom tematikom u Hrvatskoj itekako su aktivne stare mreže poput „Labradora“. I to su teme o kojima razjedinjena (polu)desnica mora imati stav i znati način kako zaustaviti nastavak srbijanske agresije na Hrvatsku, kako razbiti petu kolonu. Treba se vratiti na političko ishodište, a ono započinje s pitanjem: jeste li za samostalnu suverenu Republiku Hrvatsku ili ste protiv. To (polu)desnica mora upitati sve koji su joj pohrlili ususret. To je pitanje i članovima HDZ-a, onima što ne prestaju frenetično pljeskati svojim vođama kako god se izmjenjivali bilo da je za govornicom Jadranka Kosor, Tomislav Karamarko ili Andrej Plenković. Isto je pitanje mostovcima koji se kriju iza ministrantskog katoličanstva i hvale dosljednošću, a ustvari su naivni provincijalci napiti mudrosti dalmatinskih štekata. To je pitanje i za Domovinski pokret, svim prebjezima, pretjerano ambicioznim a netalentiranim karijeristima. Mogu li svi oni podvući crtu, iskupiti se za nekorektnu političku povijest i složiti se oko dva-tri osnovna postulata hrvatske državnosti, njezine suverenosti?

Je li dovoljno dobar današnji primjer kad se s pogoršanim epidemiološkim stanjem (COVID-om 19) posljednjih dana reducira kretanje i pooštrava kontrola na državnim EU granicama ili se čak iste i zatvaraju, a hrvatsko se pučanstvo ponovno tjera u karantenski tor i apelira na savjest građana – a u istom vremenu Plenkovićeva Vlada, usprkos pogoršanoj epidemiološkoj situaciji u Srbiji i BiH, ne želi zatvoriti granicu s „komšilukom“. Zašto? Izbori su u Srbiji 21. i zato granica ostaje otvorena, a 5. srpnja izbori su u Hrvatskoj, i zato po odluci Plenkovića državna granica ostaje otvorena s ciljem da bi Pupovčevi autobusi bili što puniji. Personalna unija Vučić-Plenković itekako funkcionira. Isti kriterij otvorene granice Plenković drži i BiH. Andrej Plenković izravno ugrožava epidemiološko stanje u Hrvatskoj da bi održao dogovore s Vučićem i Pupovcem. U Sloveniji Srbija, BiH, Kosovo i Sjeverna Makedonija su na crvenoj listi režima ulaska, a i mi uvozimo virus iz tih država. Ovakvom politikom „otvorenih granica“ prema spomenutim državama Andrej Plenković ugrožava i zdravlje hrvatskih građana i Republiku Hrvatsku stavlja na crvenu listu EU zemalja obuhvaćenih Schengenom.  

To je situacija u kojoj se MOST i Demokratski pokret, kao državotvorne stranke, moraju očitovati ako žele preuzeti odgovornost i vlast te zaustaviti COVID agresiju iz Srbije i BiH na Hrvatsku. Zar primjer Crne Gore, koja se vih dana našla u nepovoljnoj epidemiološkoj situaciji samo zbog navijača koji su došli iz Srbije via BiH, nije dovoljno poučan?

A gospodarstvo i visoka EU politika... mali narod uvijek se zadovoljava sitnišem. Nakon Domovinskog rata Hrvatska će kao članica EU sebi uvijek izboriti koju milirardicu u stranoj valuti, za to ne treba biti posebno spretan, i ne treba se smijuljiti i kao Andrej Plenković nuditi guzu na štipanje briselskim birokratima. Da bi oaza Jadranskog mora ostala sačuvana kao mirno i udobno europsko ljetovalište, Europska Unija će biti široke ruke.

Mila Marušić/HRsvijet