Glasujući za ISTO i ISTE, jedino se mogu izabrati ISTO i ISTI!

Pin It

Pred svake izbore nas se Hrvate podcjenjuje, infantilizira i obmanjuje sugestijama, podukama i naputcima; da se glasujući za ISTO i ISTE mogu izabrati DRUKČIJE i DRUKČIJI! No, već je i na razini samog zdravog razuma potpuno jasno, a to potvrđuju i sva dosadašnja postizborna iskustva; da to nikako, nipošto i nikada –  NIJE moguće!                                                                         

Zašto i zbog koga i čega na predstojećim izborima za Hrvatski sabor 5. srpnja 2020.g. SVA domoljubna, demokršćanska, konzervativna i desna politička „jaja“/glasove birača staviti u ISTU i ISTIH „korpu“/biračku kutiju? Sa željom i očekivanjem da će rezultat biti izbor DRUKČIJEG i DRUKČIJIH. Kad rezultati svih dosadašnjih izbora i mandatnih razdoblja kontinuirano pokazuju i dokazuju samo jedno i jedino, da to – NIJE moguće!   

Ako rezultati izbora budu takvi da izborna koalicija Domovinskog pokreta M. Škore i partnerskih stranaka i udruga bude imala toliki broj zastupnika u Hrvatskom saboru da glasovanjem može utjecati na donošenje odlukâ i politiku vlade, što se može očekivati da će učiniti u usporedbi s onim što je učinio HDZ u proteklom mandatnom razdoblju 2016. – 2020. godine?                                                                                                                                                         

Postoje realno tri postizborne mogućnosti što može učiniti:                                                                                   

- može učiniti BOLJE nego što je učinio HDZ,                                                                                                             

- može učiniti ISTO što je učinio HDZ, i                                                                                                                       

- NE može učiniti GORE od onoga što je učinio HDZ.                                                                           

Pa zašto onda i opet na izborima glasovati za ISTO i ISTE kad to pruža samo JEDNU i JEDINU mogućnost a ta je da sve OSTANE kao i do sada ISTO i ISTI, a ne glasovati za izbornu koaliciju Domovinskog pokreta M. Škore i partnerskih stranaka i udruga koje pružaju TRI prethodno navedene postizborne mogućnosti, među kojima je i ona da može(u)činiti  BOLJE nego što je to (u)činio HDZ u proteklom mandatnom razdoblju, tj. POTAKNUTI prijeko i neodgodivo potrebne političke, gospodarske, društvene, demografske, kulturne i ine pozitivne PROMJENE?    

Zašto, zbog koga i čega te do kada biti zarobljenikom duhovne tromosti i nedemokratske inercije konformizma, kukavičluka i straha; te bojati se osobnog i društvenog sazrijevanja, odgovornosti i očovječenja za iskorak u neizvjesnost novog i nepoznatog, u – slobodu?!                      Pa zar nas Sveti te za suvremenu hrvatsku nacionalnu državu, slobodu i demokraciju neizmjerno i trajno znameniti Svetac iz Bijele Hrvatske Sveti Otac Papa Ivan Pavao Drugi Wojtyla; nije za sva vremena ohrabrio, pobudio i potaknuo na osobnu, obiteljsku, društvenu, domoljubne i nacionalnu zrelost, odgovornost i djelovanje za opće i zajedničko dobro univerzalnom pobudnicom – NE BOJTE SE!                                                                                                     

Ali, poštovani birači, ako je vama i vašim obiteljima dobro i zadovoljni ste stanjem u gospodarstvu, demografiji, kulturi, politici, društvu i državi; onda na izborima glasujte za ISTO i ISTE, tako da kao i do sada ostanu – ISTO i ISTI !                                         

Lovel Franić