Škoro: Budućnost je uistinu pred Domovinskim pokretom

Pin It

Smatram da je ovo pobjeda DP-a, koji je u svega 50-ak dana postojanja napravio jedan veliki rezultat i mogu samo poručiti svim našim simpatizerima da ćemo nakon današnjeg dana pristupiti onome što smo mislili da ćemo imati priliku napraviti kada smo govorili nakon osnivanja, a to je ustrojstvo ozbiljne politčke opcije koja će svoju pravu snagu pokazati na lokalnim izborima za manje od godinu dana

Miroslav Škoro obratio se javnosti nakon što je Domovinski pokret osvojio 15 mandata, nešto prije ponoći s nedjelje na ponedjeljak. 

"Zahvala svim biračima koj su izašli na ove izbore, zahvala svim volonterima i ljudima koji su proteklih tjedana radili na našoj kampanji. Bila je vrlo kratka i vrlo prljava i u cijeloj toj priči možemo biti sretni da smo nakon svega 50 dana postojanja Domovinskog pokreta uspjeli napraviti treći rezultat u Hrvatskoj. Vjerujem da ima onih koji su očekivali više i neko čudo, ali politika je stvar u kojoj treba biti realan, ja sam realan čovjek, ovo je dobar pokazatelj da smo mi na pravom smjeru, da su birači to prepoznali, da se nalazimo na prekretnici i da Hrvatski sabor neće biti više nikada isti i da će se čuti puno više različitih mišljenja", rekao je Škoro.

Kampanju je opisao kao kao atmosferu neizvjesnosti, straha.

"Do te mjere da su bile i određene neregularne radnje, da je jedna od naših promatračica doživjela i fizičko zlostavljanje, ali o tom potom, prijavili smo sve nadležnim tijelima, vidjet ćemo što će se dogoditi, vjerojatno ništa...

Čestitao je pobjednicima. 

"Želim čestitati pobjednicima, HDZ-u. HDZ sada ima povijesnu priliku da vidimo hoće li nastaviti vladati na način kao do sada ili će okrenuti dres i bivati ono što bi HDZ trebao biti, a to je suverenistička stranka. Mi ćemo se zalagati za nužne reforme koje narod traži i treba. Nažalost, u toj atmosferi straha i neizvjesnosti nije ni 50 posto birača izašlo na izbore i to samo po sebi govori sve o ovim izborima. Valja poštivati odluku hrvatskih birača, ići dalje, uzdignuti glavu, učiniti sve što se može da vrijeme koje dolazi, a koje neće biti lako, svi skupa pokušamo učiniti lakšim za hrvatske građane.

Budućnost je uistinu pred Domovinskim pokretom, smatram da je ovo pobjeda DP-a, koji je u svega 50-ak dana postojanja napravio jedan veliki rezultat i mogu samo poručiti svim našim simpatizerima da ćemo nakon današnjeg dana pristupiti onome što smo mislili da ćemo imati priliku napraviti kada smo govorili nakon osnivanja, a to je ustrojstvo ozbiljne politčke opcije koja će svoju pravu snagu pokazati na lokalnim izborima za manje od godinu dana. Čestitam svim ljudima s lista DP-a koji su ušli u Hrvatski sabor. Želim vam uspješan rad i budite sigurni da ćemo biti konstruktivni i pošteni prema hrvatskom narodu". 

direktno.hr