Dr. sc. Peternel o izjavi Miloševića: ‘Broji li vrh hrvatske vlade ljudima krvna zrnca i određuju li krvna zrnca kompetencije?’

Pin It

Jutarnji list - Igor Peternel o izbornoj noći: 'Neću vas lagati ...

“Boris Milošević, potpredsjednik vlade koji bi trebao biti smijenjen i prije nego imenovan danas tvrdi kako je jako bitno da Srbin brine o ljudskim pravima unutar hrvatske vlade. Ovo je vrlo ozbiljna izjava. Molim novinare da inzistiraju kod Plenkovića da pojasni broji li vrh hrvatske vlade ljudima krvna zrnca i određuju li krvna zrnca kompetencije za djelovanja u pojedinim segmentima društva !

Dr. sc. Igor Peternel reagirao je na izjavu SDSS-ovog Borisa Miloševića, koji je predložen za potpredsjednika Vlade za društvena pitanja i ljudska prava, kako je “imenovanje na mjesto potpredsjednika Vlade važno za društvo na simboličkoj razini gdje će predstavnik manjine, Srbin, brinuti o ljudskim pravima u Vladi umjerenog desnog centra”.

Njegovu objavu donosimo u cijelosti:

“Boris Milošević, potpredsjednik vlade koji bi trebao biti smijenjen i prije nego imenovan danas tvrdi kako je jako bitno da Srbin brine o ljudskim pravima unutar hrvatske vlade. Ovo je vrlo ozbiljna izjava. Molim novinare da inzistiraju kod Plenkovića da pojasni broji li vrh hrvatske vlade ljudima krvna zrnca i određuju li krvna zrnca kompetencije za djelovanja u pojedinim segmentima društva ! Time budući potpredsjednik otkriva da uopće ne razumije koncept ljudskih prava koji naciju kao parametar ne poznaje već isključivo čovjeka, pojedinca !

Ovo je fasisticka izjava iz vrha buduće hrvatske vlade!”, objavio je Peternel.

“Na položaj manjina u društvu u Hrvatskoj jako utječe stav vlasti prema njima, stoga je imenovanje na mjesto potpredsjednika Vlade važno za društvo na simboličkoj razini gdje će predstavnik manjine, Srbin, brinuti o ljudskim pravima u Vladi umjerenog desnog centra. To je prije koju godinu čak izgledalo nezamislivo, a zapravo oko tog ne bi smjelo biti tabua. Ovo je sad samo vraćanje na nešto što smo dostigli prije desetak godina i što se tad pokazalo dobrim za zemlju. Ovaj povratak na nekad dosegnute standarde pokazatelj je da smo kao društvo išli unatrag, što se, nažalost, dogodilo nakon ulaska Republike Hrvatske u EU. Činilo se u jednom trenutku da će proces pristupanja Hrvatske Europskoj uniji učiniti društvo demokratski zrelijim, da će demokratske institucije ojačati da se mogu oduprijeti populizmu i ekstremnoj desnici, ali to se, nažalost, nije dogodilo”, rekao je Milošević, a o čemu je još govorio čitajte ovdje:

Što SDSS-ov Milošević najavljuje o ‘ZDS’, ćirilićnim pločama, obilježavanju Oluje…?

Izvor: narod.hr