Plenković četnicima dao MUP,pravosuđe,kulturu,obrazovanje..

Pin It

Dogovor Plenkovića i Pupovca: Evo koliko mjesta u Vladi ide SDSS-u

SDSS-u će pripasti mjesta državnih tajnika ili pomoćnika ministra. Riječ je o MUP-u, pravosuđu, kulturi i obrazovanju

Premijer Andrej Plenković je. prema pisanju Jutarnjeg lista, s vodstvom SDSS-a postigao politički dogovor o ulasku predstavnika srpske manjine u Vladu RH. Mjesta su rezervirana u MUP-u, pravosuđu, kulturi i obrazovanju.

Uz četiri mjesta, sporazum uključuje i početak intenzivnijeg zapošljavanja Srba u javnim poduzežima i državnim agancijama koje se bave problematikom prognanika.

 

Na pregovorima su sudjelovali Milorad Pupovac i Boris Milošević, bivši pomoćnik ministra uprave Arsena Bauka. Nova imenovanja trebala bi uslijediti unutar tri tjedna, prenosi Jutarnji list.

Podsjećamo, u Vladi Tihomira Oreškovića nije bilo srpskih predstavnika. Plenković sada može računati na podršku SDSS-ovih zastupnika, ali i administracije EU.

Ovime bi se tako trebala završiti svađa između SDSS-a i Vlade Andreja Plenkovića, koju je Milorad Pupovac optužio za diskriminaciju prema Srbima.

Ipak, ova je brojka dvostruko manja od one koja se ranije spominjala. Podsjetimo, govorilo se o čak osam dužnosničkih pozicija rezerviranih za SDSS. Na mjestu pomoćnika u Ministarstvu kulture spominjao se primjerice Čedomir Višnjić.

direktno.hr