Prvi gay par koji je udomio djecu u Hrvatskoj – Vlada RH popustila pred pritiskom Bruxellesa i agresivnih LGBTIQ lobija?

Pin It

No Vlada RH, odnosno vodeća stranka, nije časila ni časa, već je nakon dobivenih izbora, slijedeći krajnje problematičnu odluku Ustavnog suda i zanemarujući najbolji interes djeteta, dozvolila udomljavanje fizičkim osoba koje prema važećem Zakonu o udomljavanju tu mogućnost nemaju, time svjesno kršeći zakone i Ustav RH

Centar za socijalnu skrb u Zagrebu, po direktivi novooformljenog Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike na čijem čelu stoji ministar Josip Alardović, dao je na udomljavanje dvoje djece istospolnom paru Šegota-Kožić, aktivistima iz udruge Dugine obitelji.

Navedena informacija potvrđena je našoj organizaciji, a sam čin udomljavanja odvio se tiho, gotovo potajice, što se na prvi pogled čini neobičnim obzirom na medijski agresivne nastupe spomenutog dvojca, njihove lobističke udruge i novinara koji su im bespogovorno služili, za vrijeme kojih je bilo najmanje riječi o djeci, a najviše o njihovim interesima.

Kao pravnim stručnjacima, navedene okolnosti udomljavanja ipak nisu čudne jer su se dogodile pod okriljem „pravno-političke tame“ koja je nastala nakon što je Ustavni sud RH donio „shizofrenu“ odluku prema kojoj Zakon o udomiteljstvu istovremeno nije protuustavan i „narušava pravo na ravnopravnost istospolnih zajednica diskriminirajući ih u odnosu na osobe u braku ili izvanbračnim zajednicama“. Pritom je Ustavni sud uzurpirao ovlasti zakonodavca i autentičnog tumača zakona, čime je narušio trodiobu vlasti i vladavinu pravu.[1]

No Vlada RH, odnosno vodeća stranka, nije časila ni časa, već je nakon dobivenih izbora, slijedeći krajnje problematičnu odluku Ustavnog suda i zanemarujući najbolji interes djeteta, dozvolila udomljavanje fizičkim osoba koje prema važećem Zakonu o udomljavanju tu mogućnost nemaju, time svjesno kršeći zakone i Ustav RH.

U prilog tome da je ovdje riječ jedino o ideološkom pritisku, govori činjenica da sadašnja vlada nije bila tako brza u slušanju Ustavnog suda kada je riječ o promjenama Zakona o izbornim jedinicama za izbor zastupnika ili donošenju novog zakona o pobačaju.

Zaklada za pravnu kulturu Ordo Iuris budno će pratiti sve predmete u koje su uključena djeca i poduzeti sve moguće pravne mjere da se spriječi državno nasilje i trgovina djecom.

ordoiuris.hr