Vrkljan: ‘HDZ i koalicijski partneri pljačkaju državni proračun preko leđa najranjivijih’

Pin It

Hrvatska je premrežena nepotizmom. Pogledajte imenovanja za ravnatelje bolnice, svaki naš grad ima svoju Slovensku. Tamo su bili i bivši i sadašnji ministri i predsjednici, a i budući koji se tamo dogovaraju. Tamo se torbama nosi novac i pljačka RH. Hrvatska je i moralno posrnula, pogoduje se određenim interesnim skupinama koje trenutno vladaju Hrvatskom

Predsjednik Kluba zastupnika Domovinskog pokreta Milan Vrkljan zajedno sa zastupnicom Karolinom Vidović Krišto zatražio je ocjenu ustavnosti Ovršnog zakona. O ovrhama, ali i korupciji, Klubu u Slovenskoj i iseljavanju mladih Vrkljan je govorio za Narod.hr.

“Prije par tjedana u Hrvatskoj su ponovno aktivirane ovrhe. 240 tisuća pojedinaca, zahvaćeno je njima. Neprihvatljivo je da je proces ovrhe tako postavljen tako da za dug od par stotina kuna, trošak ovrhe iznosi nekoliko tisuća kuna. Uporno male interesne skupine zarađuju na račun najranjivijih.”

Istaknuo je kako je nepodnošljivo gledati sustavno uništavanje stotina tisuća hrvatskih građana, koje provode HDZ i SDP i njihovi koalicijski partneri.

“Moramo početi govoriti o pljački državnog proračuna, a u isto vrijeme Vlada zanemaruje milijun hrvatskih građana pogođenih ovrhama.”, pojašnjava Vrkljan za Narod.hr.

Naveo je da su afere, korupcija, nezaposlenost i razlog masovnog iseljavanja mladih.

“U posljednjih je iselilo 300 tisuća mladih ljudi. Godišnje se rodi 38 tisuća djece. To je kao da se u sljedećih sedam godina ne rodi nijedno dijete. Hrvatska je premrežena nepotizmom. Pogledajte imenovanja za ravnatelje bolnice, svaki naš grad ima svoju Slovensku. Tamo su bili i bivši i sadašnji ministri i predsjednici, a i budući koji se tamo dogovaraju. Tamo se torbama nosi novac i pljačka RH. Hrvatska je i moralno posrnula, pogoduje se određenim interesnim skupinama koje trenutno vladaju Hrvatskom.”, zaključio je Vrkljan.

Izvor: narod.hr